Redknapp: Brazil i Španjolska trebaju se nas bojati

Totalsport
Foto: AFP

MENADŽER Tottenhama Harry Redknapp pun je optimizma uoči početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoj Africi (11. lipnja - 11. srpnja). Uvjeren je da Engleska može skočiti na tron.

"Doista mislim da imamo veliku šansu za uspjeh u JAR-u. Ako pogledate snagu i dubinu naše momčadi, jasno je da ne bismo smjeli putovati u Afriku sa strahom. Priznajem da ćemo imati jake suparnike u Španjolskoj, Brazilu i Argentini, ali reći ću vam - oni će se bojati Engleske, to je sigurno", istaknuo je Redknapp u razgovoru za Sunday Mirror.

Iako se u prošlosti nije najbolje slagao s engleskim izbornikom Fabijem Capellom, Redknapp je danas rekao puno pohvala na račun talijanskog stručnjaka.

"Ako o nečemu imam mišljenje, ne bojim ga se javno iznijeti, ali to ne znači da nemam veliku dozu poštovanja prema Capellu i njegovim dosezima. Njegovi su trenerski uspjesi impresivni, a kad to kombinirate s igračima kakve ima na raspolaganju, ljudi u Engleskoj bi trebali biti optimistični. Jasno je da sam veliki domoljub, ali da mislim da nemamo šanse za uspjeh, to bih i rekao. Da mislim da izbornik i igrači nisu dovoljno dobri, prvi bih to izgovorio."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlih se godina na Otoku često vodila rasprava o pitanju mogu li Steven Gerrard i Frank Lampard igrati zajedno u veznoj liniji, no za Redknappa dvojbe nema.

"Capello je dokazao da ta dvojica mogu igrati zajedno, a iskreno govoreći, ako ne možeš izvući najbolje iz njih u istoj momčadi, onda ne trebaš ni biti izbornik. Uvijek su me čudile te debate i kritike upućene tim igračima. Lampard i Gerrard su među najboljim svjetskim veznjacima i mislim da će u Južnoj Africi to dokazati."

"Njih su dvojica članovi zlatne generacije igrača od kojih se očekuje da vrate trofej u Englesku, što se dosad, iz ovih ili onih razloga, nije ostvarilo. Mislim da nijedan igrač na svoju karijeru ne želi gledati sa žaljenjem, a za neke od njih ovo će biti zadnja šansa da osvoje svjetski naslov. Sad ili nikad! Vjerujem da igrači neće tražiti isprike i da idu u Južnu Afriku po naslov."

"Prihvaćam da kvaliteta nije uvijek dovoljna i da je ponekad potrebna i sreća. Ali, uvijek sam vjerovao da smo sami kreatori svoje sreće. U zaključku, ako ne osvojimo naslov, morat ćemo prihvatiti činjenicu da vjerojatno nismo dovoljno kvalitetni. Uvjeren sam da je sudbina u našim rukama", zaključio je trener Luke Modrića, Nike Kranjčara i Vedrana Ćorluke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara