Wenger: Danas je naša obrana daleko snažnija

Tekst: Totalsport
Foto: AFP


FRANCUZ Arsene Wenger, trener nogometaša Arsenala, ponosan je na to kako u ovoj sezoni izgleda njegova obrana. Kaže i da će u prilog tome govoriti brojke na kraju sezone.

"Još je uvijek rano pričati o tome i hvaliti igrače u zadnjem redu ili vratara, ali sam uvjeren da u ovom trenutku imamo jako dobar formirani posljednji red. Prošle sezone smo stvarno primali mnogo pogodaka, neki su nas skupo koštali, a mislim da to ove sezone neće biti slučaj", rekao je Wenger.

Arsenal je, primjerice, prošle sezone u 38 kola Premiershipa primio 37 pogodaka (skoro jedan po ogledu), odnosno prilično više u usporedbi s ostalim pretedentima za naslov najbolje momčadi na Otoku.


Manchester United i Chelsea su primili tek po 24, a Liverpool 27.

"Ponekad smo prošle sezone igrali preofenzivno i zbog toga smo imali nešto manji fokus u obrani. Tijekom ljeta sam želio raditi na osnaživanju posljednjeg reda. Kako u vidu pojačanja, tako i u uigranosti. Zadovoljan sam kako napredujemo po tom pitanju", zaključio je Wenger.

Brojke, pak, govore da trenutačno u Premiershipu ima pet boljih obrana od Arsenalove. Aston Villa je primila tek sedam pogodaka, Chelsea osam, Manchester United i Manchester City po devet, Fulham deset.

Arsenal je primio 11 pogodaka, baš kao Birmingham i Stoke City.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara