Ako može Juan Carlos, zašto ne bi i Ivo Sanader?

KAO DA nije bilo dovoljno što su navijače nakon utakmice Hrvatska-Austrija šokirali pojavom premijera Ive Sanadera u trenutku dok su svi očekivali izjave umornih igrača, komentatori polufinalnih utakmica Europskog prvenstva protekle su dvije večeri gledatelje mučili žalopojkama na račun toga što "u drugim zemljama to prolazi, a kod nas ne".

Božo Sušec je u svom monologu tijekom jučerašnje utakmice Rusija-Španjolska spomenuo kako je uobičajeno da politički čelnici daju izjave nakon nogometnih utakmica, podsjetivši pritom na primjer španjolskog kralja Juana Carlosa, koji je nakon pobjede Španjolske nad Italijom i kvalifikacije u polufinale, ispred svlačionica davao izjavu za nacionalnu televiziju, znojan kao da je i sam netom prije trčao po terenu.

Sličan monolog je komentator hrvatske nacionalne televizije imao i večer ranije, tijekom susreta Njemačka - Turska. Tad je govorio o tome kako ih se "proziva" zbog pozivanja nekih gostiju u studio, dok je Nijemcima sasvim normalno da Angela Merkel daje izjave nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok se Sušec zgraža nad mentalitetom Hrvata, "kod kojih vladaju drugi običaji pa su im izjave političara neprimjerene nakon utakmica", poziv Sanaderu u studio, kako bi prokomentirao utakmicu, nejasan je čak i članovima Programskog vijeća HRT-a. "Da pozovemo premijera i u vremensku prognozu, da najavi sunce poslije kiše, a mi u Programskom vijeću da plješćemo?", upitala je na posljednjoj sjednici predsjednica GONG-a i dugogodišnja članica Vijeća Suzana Jašić.

Hoće li Sanaderovo davanje izjava nakon utakmice naposljetku biti pozdravljeno od strane Programskog vijeća ili će netko iz sportske redakcije odgovarati zbog pogrešaka, ostat će nepoznato još neko vrijeme. Naime, izvanredne sjednice Programskog vijeća, koja je predložena za srpanj, neće biti, jer će Božo Sušec i Bruno Kovačević, čiji je sportski program najprozivaniji zbog grešaka, tada biti na godišnjem odmoru.

I.M.
Foto: Index / AFP 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara