Bajs na Plitvicama obilježio kraj turističke sezone i pohvalio se neočekivano dobrim rezultatima

Bajs na Plitvicama obilježio kraj turističke sezone i pohvalio se neočekivano dobrim rezultatima

Tekst: J.C.
Foto: Davor Pongračić / Cropix

MINISTAR turizma Damir Bajs kraj turističke sezone dočekao je na Plitvicama, gdje je tim povodom održao konferenciju za novinare. Još jednom je Bajs ponovio svoju ovogodišnju mantru kako je dokazano da je Hrvatska usprkos krizi konkurentna na turističkom tržištu, kako konkurencija bilježi znatno veći pad i kako je zarada od turizma u manjem minusu nego što se očekivalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Negativne prognoze su se, srećom, pokazale pogrešnima", rekao je Bajs nakon prve sjednice Povjerenstva za turizam, te se pohvalio najboljim rujanskim učinkom ikad. U rujnu je u Hrvatskoj, naime, bilo oko pet posto turista više nego u istom razdoblju prošle godine što, po Bajsovim riječima, Hrvatsku smješta na sam vrh mediteranske turističke ponude. "Hrvatski turizam je najkonkurentniji dio našeg gospodarstva", odlučno će Bajs.

"Noćenja su u minusu samo za 1 posto, a sav ostali promet je na razini onog od prošle godine", rekao je Bajs na konferenciji za novinare, te se također pohvalio kako Hrvatska ima veliki broj stranih gostiju koji čine 87 posto ukupnog prometa. U devet mjeseci je u Hrvatsku tako došlo oko milijun turista, a ostvareno je 55,2 milijuna noćenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara