Bandić gradi vrtiće, a roditelji moraju sami kupovati klime

Bandić gradi vrtiće, a roditelji moraju sami kupovati klime

U DJEČJEM vrtiću "Malešnica" u Zagrebu roditelji prikupljaju novčana sredstva za klimatizaciju prostora za svoju, ali i za generacije djece koje tek dolaze. Kako saznajemo vrijednost radova iznosi 51.375 kuna, a donacije roditelja navodno su dobrovoljne. Ništa ne bi bilo toliko čudno da taj dječji vrtić nije nedavno dograđen novim objektom za 14 odgojnih grupa, međutim Grad Zagreb je, čini se, zaboravio na klimatizaciju prostora za najmanje Zagrepčane iako se hvale velikim investicijama u vrtiće. Roditelji su se naposljetku sami odlučili na akciju, ne čekajući investitora, u ovom slučaju Grad Zagreb.

Roditelji izabrali najbolju ponudu bez pogodbe

Posebice je zanimljivo da se gradonačelnik Zagreba i aktualni kandidat SDP-a za još jedan mandat, Milan Bandić, javno reklamira kako iza njega stoje djela, a ne riječi. Štoviše, izgradnja vrtića jedan mu je od glavnih lajt-motiva jer u posljednje vrijeme izgrađeni su novi dijelovi vrtića: Malešnica, Iskrica, Markuševac, Medveščak, Špansko, Tatjane Marinić, Jarun, Sunčana, Lanište i Bolnička. Čini se, barem prema slučaju s Malešnice, kako Bandić gradi vrtiće, a roditelji financiraju sve ostalo.

Kako saznajemo, u dječjem vrtiću "Malešnica", s novom zgradom nije došla i klimatizacija pa su roditelji, zabrinuti za svoju djecu odlučili sami prikupljati sredstva te naći izvođača radova, a sami su i raspisali natječaj na kojemu je izabran najbolji ponuđač i to bez pogodbe. Navodno, kako nam je rekao jedan od roditelja, jednog dana tete u vrtiću počele su pričati o tome kako je nužna klimatizacija pa su jednostavno roditeljima poručile kako u vrtić trebaju donijeti oko 200 kuna kako bi imali klimatizaciju pa se tako počelo i uplaćivati.

Sve je došlo spontano kada su rekli da će sami platiti

Ravnateljica vrtića "Malešnica" Jadranka Filipović opovrgnula je takvu informaciju te tvrdi kako je sve zapravo došlo iznenada te kako je ideja došla od samih roditelja, a sama je bila iznenađena kada je delegacija roditelja došla u njen ured s idejom da žele platiti klimatizaciju kako bi njihova djeca, a i sljedeće generacije, mogle imati klimatizirane prostore.

"Nisam to znala i sve je došlo spontano. Roditelji su se javili s idejom da sami žele financirati klimatizaciju zgrade. Kao ravnateljica, što sam drugo mogla nego oduševljeno prihvatiti ideju", kaže ravnateljica Filipović dodajući kako je delegacija roditelja sama izabrala najpovoljniju ponudu, a iznos nije bio fiksan već je svatko dao koliko je mogao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Riječ je o hvalevrijednoj ideji i osobno sam bila oduševljena da roditelji žele sami financirati nešto takvo", kazala je ravnateljica Filipović dodajući kako je sve čisto u ovom slučaju, jer je svaki od roditelja potpisao ugovor o donaciji. Također, objasnila je kako bi roditelji trebali na kraju akcije prikupiti oko 35 tisuća kuna, dok bi Grad Zagreb trebao pokriti razliku do 51 tisuće kuna.

Grad Zagreb doplatit će potreban iznos?

Na ulazu u vrtić stoji i obavijest o "tijeku akcije klimatiziranja", a u kojemu stoji kako je vrtić uputio i dva zahtjeva za donaciju sredstava, a ishod nije poznat, no Filipović i dalje tvrdi kako je sve dogovoreno da Grad Zagreb pokrije ostatak troškova.

Na kraju zanimljivo je kako je grad Zagreb oblijepljen Bandićevim jumbo plakatima na kojima stoji "Pozdrav iz novih vrtića", a poetska pravda, čini se, izvršena je, jer se na plakatu ne smiješi sam Bandić nego nepoznata osoba koja bi trebala valjda simbolizirati - roditelja.

Čempresima protiv pedofila

Isto tako valja naglasiti kako je taj vrtić postao poznat po svojim "inventivnim" tetama. Kako smo već spomenuli, dio roditelja tvrdi kako su upravo tete inicirale ideju da se skupi novac za klime, a njihova posljednja ideja bila je kako se riješiti potencijalnih pedofila koji bi mogli gledati u dvorište vrtića. Tako su počeli od roditelja tražiti da se skupi novac za sadnice čempresa, kako pedofili ne bi mogli gledati djecu!

"Nevjerojatno! Pa to mi je prva informacija. Sve godine sadimo na međunarodni Dan planeta Zemlja pa smo tako ove godine zasadili i te čemprese kao i godinu prije. Prvi put čujem o nekakvim pedofilima", pravdala se ravnateljica Filipović. 

I.Ć.
Foto: Index/Izborna brošura Milana Bandića

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara