Bandić: Kupnja Zagrepčanke najbolji je posao u povijesti grada Zagreba

Bandić: Kupnja Zagrepčanke najbolji je posao u povijesti grada Zagreba

GRAD Zagreb postao je vlasnik bivše mesne industrije Zagrepčanke, u "najboljem poslu u povijesti grada", kako je gradonačelnik Bandić novinarima opisao tu kupnju. No, kupnja nije prošla bez problema, jer je tvrtka Euro Alfa zatražila i presudom Općinskog suda dobila zeleno svijetlo za ovrhu nad jednom od tri nekretnine koje su pripadale bivšoj Zagrepčanki.

Još 2001. godine Euro Alfa je od bivše mesne industrije potraživala novac, koji joj je Grad Zagreb i isplatio u milijunskoj svoti ali tvrtka je potraživala i kamate od 3 milijuna kuna, koje joj je zbog spomenute odluke suda, Grad nedavno i isplatio.

Bandić, koji je bio poprilično iznerviran pitanjima novinara oko te odluke suda, kazao je kako Grad nije niti će ikad napraviti bolji posao od kupnje Zagrepčanke. Dodao je kako je tim poslom Grad zaradio 600 milijuna kuna te kako se takav uspjeh nikad neće moći umanjiti.

"Vodili smo šest i pol godina dugu sudsku bitku i pobijedili smo", istaknuo je Bandić i podsjetio kako su računali na potez Euro Alfe o stavljanju ovrhe, ali i da je pokrenuta parnica u kojoj se osporava odluka Općinskog suda, kojom je dozvoljena ovrha nad jednom od nekretnina bivše Zagrepčanke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komunalije neće rasti

Bandić je nakon sjednice Gradskog poglavarstva novinare obavijestio kako cijene komunalnih usluga neće rasti u Zagrebu do Božića i Nove godine, već da se razmišlja o njihovom snižavanju. Izrazio je i nadu kako će se dio toga ostvariti do navedenog perioda.

Na sjednici Poglavarstva prihvaćen je i zaključak o početku javne nabave visokotlačnih natrijevih žarulja. Davor Jelavić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, objasnio je kako se radi o nabavi žarulja za period od naredne dvije godine i kojima bi se trebala osigurati javna rasvjeta. Ukupna vrijednost te nabave jest 15 milijuna kuna, dodao je.

K.S.
Foto: Index (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara