Bandić marš Zelenim valom završio potpisivanjem po dječjim nožicama

Bandić marš Zelenim valom završio potpisivanjem po dječjim nožicama

RADOVI na Zelenom valu, koji su se tijekom ljeta izvodili na 1.250 metara dugoj dionici od Savske do Draškovićeve ulice, dovršeni su, i to tjedan dana prije roka. Rekonstruiranu dionicu u promet je u 13 sati pustio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

U maniri pravog gradskog šerifa, Bandić je ponosno sa svojom svitom promarširao po novom sloju asfalta. Ispred svečane parade se našlo nekoliko pauka Zagreb parkinga, a za Bandićem su kaskali članovi gradske uprave i Zagrebačkog holdinga, među kojima i novoimenovani direktor Ivo Čović.

Našli su se tu i znatiželjni stanari okolnih zgrada, koji su osobno došli provjeriti što su radnici napravili u protekla dva mjeseca.

Među okupljenima je bilo i djece, koju je Bandić počastio autogramima - što po rukama, što po nogama, što po odjeći.

Radovi na rekonstrukciji su započeli krajem lipnja, a rok za njihov dovršetak je bio 27. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupna vrijednost rekonstrukcije je oko 18 milijuna kuna. Zeleni val je tako tijekom ljeta dobio novi sloj asfalta, a obnovljeni su i nogostup, biciklistička staza te parkirna mjesta.

Neće biti LCD-a

Na današnjoj konferenciji za novinare nakon sjednice zagrebačkog Gradskog poglavarstva, gradonačelnik Milan Bandić opovrgnuo je postavljanje LCD ekrana na ulicama i trgovima. On je napomenuo kako s Turističkom zajednicom tek razgovara o turističkoj prezentaciji grada Zagreba njegovim posjetiteljima.

Ostavka predsjednika Zagrebačkog holdinga ne daje nikakav razlog za dovođenje u pitanje kapitalnih gradskih projekata, kao što je Zagrebački model stanogradnje, istaknuo je Bandić. Ni kontinuitet, ni politika gradske uprave ne mijenjaju se kad netko napravi pogrešku i ode, dodao je. Novi predsjednik Zagrebačkog holdinga, Ivo Čović, od sada je zadužen za svu problematiku vezanu uz tu tvrtku, kazao je Bandić i zaključio kako s članovima Uprave i djelatnicima Holdinga on ne želi polemizirati oko toga.

I.M.
Foto: K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara