Bandić preselio u luksuzni stan površine 250 četvornih metara?

UMJESTO osmijeha na licu i zadovoljstva u srcu zbog useljenja u novi stan, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ovih se dana nervozno kreće gradom nakon što se našao pod ogromnim interesom medija koji žele znati pojedinosti njegove selidbe u novi stan.

Bandić se nedavno preselio u novi stan tj. luksuzno uređeni "penthouse" izgrađen na vrhu manje peterokatne zgrade čiju je izgradnju financirao Hypo Alpe Adria Consultants. Zgrada se nalazi na uglu Bužanove i Rusanove ulice u širem centru grada, nedaleko Zvonimirove ulice.

Selidba je, prema informacijama objavljenim u Jutarnjem listu, dovršena u subotu i u njoj ne bi bilo ništa sporno da novinari već dugo vremena ne rade na priči o Bandićevom novom stanu. Naime, gradonačelnik je još krajem 2004. godine tvrdio kako se uopće ne namjerava preseliti iz tadašnjeg stana od 70-ak kvadrata smještenog u istoj ulici.

No, jučer je priznao da je kupio novi stan, a novinari su iz pouzdanih izvora saznali nekoliko zanimljivih "sitnica". Tako Bandićev "penthouse" nema površinu od 125 četvornih metara, kako tvrdi gradonačelnik, nego barem duplo više.

Naime, između prvotno zamišljena dva "penthousea" na vrhu zgrade, nema pregradnih zidova te je cijeli kat pretvoren i jedinstvenu stambenu cjelinu. Tu informaciju novinarima 24 sata su potvrdili i neki radnici koji su radili na izgradnji stambene zgrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50-godišnji Bandić tvrdi kako je on kupio samo penthouse na koji otpada 125 "kvadrata", te oko 55 "kvadrata" terase, dok je drugi dio jednake stambene površine kupio njegov tri godine stariji brat Drago.

Iako je ranije najavio kako će nakon što proda svoj stari stan napraviti konferenciju za novinare, Bandić do danas to još nije učinio.

Gradonačelnik kaže kako je novac za stan skupio od prodaje starog stana u Bužanovoj 41 i garaže u Čerininoj ulici, prenosi list 24 sata. List piše da je gradonačelnik za potrebe kupnje stana morao uzeti i kredit u visini od 110.000 eura.

24 sata procjenjuju da bi cijena "penthousea" od 125 metara kvadratnih s terasom od 55 "kvadrata" mogla iznositi oko 370.000 eura čime se dolazi do zaključka kako se cijena cijelog kata kreće oko 740.000 eura, dok Jutarnji list pak piše da se Bandić preselio u stan vrijednosti oko 500.000 eura.

I.K.
Foto: FAH

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara