Bandić se sve više fura na engleski: Novinari, jel to sad okej?

Bandić se sve više fura na engleski: Novinari, jel to sad okej?

Tekst: I. Ka. M.M.
Foto: Davor Pongračić/Cropix

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić na današnjoj presici uskratio je novinarima službenu informaciju o razlozima za nove mjere sigurnosti u zgradi Poglavarstva. Naime, od danas, osim detaljnog pregleda svakoga tko ulazi u zgradu, postavljen je i detektor za metal.

"Nisam ljubitelj onoga što zvoni!", rekao je tek usputno Bandić, dodajući kako se nada da mjera neće biti dugotrajna. Također, Bandić je, uporno izbjegavajući odgovor na pitanje o sigurnosnim mjerama, tek prozborio da je stručna služba za sigurnost procijenila da bi bilo dobro pojačati mjere za sigurnost. Bandić kaže da do sada nije bilo incidenata. Znači li to da se Bandić boji za svoj život, novinari nisu mogli dobiti odgovor, kao ni na niz krucijalnih pitanja o funkcioniranju Grada Zagreba.

Mamićev Bentley

Također, danas se na presici mogao primijetiti i novi izričaj Milana Bandića koji je gotovo svaki svoj odgovor na novinarsko pitanje završavao pitanjem "Okej?" 

"Sjediti doma u sobi i ništa ne raditi nije rješenje za ovaj grad", počeo je u svom stilu gradonačelnik Zagreba na današnjoj konferencije za novinare.

Na pitanje koliko i kojim klubovima Grad daje novac pod stavkom financiranja vrhunskog sporta i na to da je vrijednost gradske donacije Dinamu istovjetna cijeni novog Mamićeva Bentleya, Bandić je iznerviran kazao da je "svaka kuna i lipa transparentna stavka, a tko kakav auto vozi, to ga ne zanima. "Svi klubovi, i Dinamo i Cibona, dobili su novac pod stavkom financiranja vrhunskog sporta, sve ostalo su špekulacije", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Grad Mamiću ne daje novac. O tome kako se troše pare postoje stručne službe koje su za to zadužene. Klubovi će vam dati troškovnik o tome kako se troše te pare", izjavio je Bandić pokušavajući završiti tu temu.

Bandić u zakonu

"Sve što sam imao o kampanji reći sam rekao kad sam predao izvješće o financiranju. Sve imate na internetu. Moja je kampanja završena izvješćem DIP-u", bio je odgovor Milana Bandića na pitanje je li podmirio dugove kampanje, a na primjedbu novinara da je nestala njegova internetska stranica, Bandić je samo kazao: "Možete me pitati koliko hoćete, rekao sam vam sve. Ja sam zakonski postupio u skladu sa zakonom. I sve je u redu".

Bandić je novinarima rekao da proračun Grada Zagreba stoji "dva-tri puta bolje od Hrvatske, ali ne živi pod staklenim zvonom pa dijelimo sudbinu države i svijeta u okruženju. Nakon prvog kvartala ćemo prezentirati projekciju proračuna". Bandić je kazao da je njegov zadatak da njegova Uprava funkcionira kao "Uprava sa smiješkom". Dodao je da će raditi ovaj posao dok god bude imao instrumente da ga obavlja. "Kad ne budem imao instrumente, onda ovaj posao više neću raditi. OK?", rekao je gradonačelnik.

Ne komentira komentare!?

Nije htio komentirati medijske napise o tome da planira blokirati rad Skupštine Zagrebačkog holdinga kojom predsjeda, i to glasanjem protiv akata koje budu donosili njegovi protivnici iz tog tijela. "Ja vam ne čitam novine. Ne komentiram komentare. O meni je napisano više nego 'Rat i mir' jedno 50 puta. Ja bih trebao imati četiri čovjeka koja bi čitala sve komentare o meni i još dva koja bi se oko toga sekirala", kazao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara