Bandić: Zagrepčani će birati lokaciju gradskog stadiona bez uvida u projekte i cijenu!

Bandić: Zagrepčani će birati lokaciju gradskog stadiona bez uvida u projekte i cijenu!

Tekst: M.M.
Foto:Arhiva

"NI NAJMANJE nisam skeptičan po pitanju referenduma o gradskom stadionu", rekao je danas potpuno mirno na konferenciji za novinare gradonačelnik Milan Bandić predstavljajući referendum o gradskom stadionu koji bi trebao biti raspisan već 22 studenog.

Bez projekta, bez cijene

No, uvijek kada je riječ o Bandiću, mnoge stvari ostale su "visiti u zraku". Naime, prvi čovjek Zagreba odustao je danas od ideje da Zagrepčani predstave konkretni projekti stadiona uključujući i cijenu izgradnje novog odnosno rekonstrukcije starog na Maksimiru. Bez ikakvog obrazloženja Bandić je danas opovrgnuo vlastite riječi.

"Oko cijene nema dvojbe, nego oko lokacije. Napominjem, referendum je samo oko lokacije!", rekao je danas decidirano Bandić okupljenim novinarima koji su smjeli postavljati pitanja, ali ne i dobiti odgovore pa se teško može govoriti o formi "konferencije za novinare" iako je tako službeno bio naslovljen susret Bandića s predstavnicima medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP ruši referendum?

Ono što je danas bilo možda i najviše sporno svakako je neslužbeni stav SDP-a koji je najavio da će u Gradskoj skupštini rušiti ideju referenduma koji je po njima bespredmetan, već je jedino u cilju Bandićeve predsjedničke kampanje. Bandić je danas rekao u svom populističkom stilu kako će referendum proći, bez obzira na sve.

"Ne sumnjam u gradske vijećnike", rekao je Bandić neodređeno uvjeren kako je njegova ideja o referendumu u cilju boljitka građana Zagreba.

Ironija je kako je danas Bandić priznao da je gradska kasa u problemima, kako se sprema novi rebalans te da je kontkaktirao tri banke radi kredita. Refendum bi mogao stajati oko 4 milijuna kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara