Bandiću prijeti uvjetna zatvorska kazna

DRŽAVNO odvjetništvo podiglo je optužni prijedlog protiv dogradonačelnika Zagreba Milana Bandića sumnjičeći ga da je oglasom "Istina je!" vršio pritisak na sud, objavio je "Jutarnji list".

Bandić je tako prvi hrvatski političar koji će morati na optuženičku klupu zbog javne kritike upućene radu suda.

Optužni prijedlog podignut je za kazneno djelo prisile prema pravosudnom dužnosniku, a predsjednica Kaznenog odjela Općinskog suda u Zagrebu Sanja Mazalin je potvrdila da je prijedlog u petak zaprimljen u tom sudu, piše "Jutarnji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prijedlog je podignut na osnovi kaznene prijave protiv Milana Bandića i dijela Gradskog poglavarstva koju je još u proljeće prošle godine podnijela Udruga hrvatskih sudaca zbog objavljivanja oglasa "Istina je!".

U tom se oglasu proziva sutkinja koja je odobrila uknjižbu tvrtki Krma na zemljištu u Heinzelovoj koje je pripadalo Zagrepčanki u stečaju, a koje je Grad Zagreb kupio iako je ono u knjigama bilo opterećeno s 40-ak zabilježbi.

Udruga hrvatskih sudaca svoju je prijavu tada obrazložila činjenicom da je oglas s Bandićevim viđenjem rješenja i cijelog slučaja objavljen dok je sudski postupak u sporu oko zemljišta još trajao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara