Bilateralni sastanak Sanadera i Ropa

PREDSJEDNICI vlada Hrvatske i Slovenije Ivo Sanader i Anton Rop sastali su se u petak popodne na Brdu kod Kranja na bilateralnom sastanku nakon zajedničkog susreta predsjednika vlada kvadrilaterale.

Kako je nakon sastanka na konferenciji za novinare izjavio hrvatski premijer, to je bio njegov prvi sastanak sa predsjednikom slovenske Vlade kojemu je čestitao na uspješnom skorašnjem ulasku Slovenije u Europsku uniju i NATO i sjajnoj organizaciji sastanka predsjednika vlada kvadrilaterale. Sanader je rekao da su govorili o otvorenim pitanjima - razgraničenju u Savudrijskoj vali, ekološko-ribolovnoj zoni u Jadranu, dugu Ljubljanske banke, vojarni na Sv. Geri i pitanjima u vezi nuklearke Krško.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Mnogo više nas veže i povezivat će nas ubuduće u ujedinjenoj Europi iako smo svjesni otvorenih pitanja" rekao je Sanader. Ponovio je da su Slovenija i Hrvatska dvije susjedne i prijateljske države.

U vezi s ekološko-ribolovnom zonom u Jadranu Sanader je rekao: "Hrvatska je detektirala da postoji interes za zajedničku suradnju na Jadranu od strane Italije i Slovenije. Zainteresirani smo da dođe do zajedničkog rješenja", rekao je Sanader dodajući da će se između sve tri zemlje održati sastanak eksperata i zamjenika ministara vanjskih poslova kako bi se došlo do rješenja.

Slovenski premijer Rop potvrdio je da je dogovoren i sastanak stručnjaka o pitanju Ljubljanske banke, a pozvao je hrvatsku Vladu da što prije ratificira Sporazum o sukcesiji bivše Jugoslavije. Rop je istaknuo i vrlo razvijenu gospodarsku suradnju te, kako je naglasio, mnoga zajednička stajališta o integracijskim procesima u Europi i stanju u regiji.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara