Čekajući Sanadera: Premijer se nije pojavio, novinari uživali u Mačekovom osmijehu

Čekajući Sanadera: Premijer se nije pojavio, novinari uživali u Mačekovom osmijehu

NAKON višesatnog čekanja na Trgu žrtava fašizma novinari su danas ostali uskraćeni za lik i riječ premijera Ive Sanadera, koji se, iako se to očekivao, u stožeru HDZ-a nije pojavio.

Inače, taman se saznalo da je predsjednik HDZ-a sastančio na nepoznatoj lokaciji s najpoželjnijim udavačama (Adlešić i Friščić) u strankama siromašnom haremu. Saznalo se to od glasnogovornika HDZ-ove kampanje, Ratka Mačeka, koji je došao i veliku vijest pročitao novinarima sa šalabahtera (za kojeg se ispostavilo da je isto ono neinformativno priopćenje koje je pola sata kasnije odaslala koalicija HSS-HSLS). Maček je dometnuo da bi se Sanader mogao materijalizirati u stranci nakon sjednice Vlade, oko 16 sati.

U nadi da će od Sanadera dobiti odgovor na pitanje što je koalicija HSS-HSLS mislila pod tim da će čekat na razgovore s HDZ-om dok Stjepan Mesić ne odredi mandatara, novinari su čekali. Važno je napomenuti da je možda i presudna stvar da Predsjednik Republike donese svoju odluku upravo podrška spomenute koalicije jednoj od dvije velike stranke koje tvrde da će vladati zemljom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kamere postavljene, mikrofoni i diktafoni uključeni, a Premijera niotkud. Odgovora na pitanje također. Premijera smo, naime, htjeli upitati zašto imputira predsjedniku Stjepanu Mesiću riječi u usta, govoreći kako mu je čestitao na pobjedi, kada mu je ovaj čestitao samo na privremenim rezultatima izbora. Tek se glasnogovornik  tu i tamo s osmijehom od uha do uha prešetava HDZ-ovim prostorom.

Sanader je danas inače imao buran dan, osim održavanja sastanka s trenutno najtraženijim političkim dvojcem Friščić-Adlešić, potpisao je i sporazum s prvim Romom koji je ikada u povijesti Hrvatskog sabora ušetao u njega, Nazifom Memedijem.

A.B.
Foto:S.G.F.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara