Čekajući Sanadera: Premijer se nije pojavio, novinari uživali u Mačekovom osmijehu

NAKON višesatnog čekanja na Trgu žrtava fašizma novinari su danas ostali uskraćeni za lik i riječ premijera Ive Sanadera, koji se, iako se to očekivao, u stožeru HDZ-a nije pojavio.

Inače, taman se saznalo da je predsjednik HDZ-a sastančio na nepoznatoj lokaciji s najpoželjnijim udavačama (Adlešić i Friščić) u strankama siromašnom haremu. Saznalo se to od glasnogovornika HDZ-ove kampanje, Ratka Mačeka, koji je došao i veliku vijest pročitao novinarima sa šalabahtera (za kojeg se ispostavilo da je isto ono neinformativno priopćenje koje je pola sata kasnije odaslala koalicija HSS-HSLS). Maček je dometnuo da bi se Sanader mogao materijalizirati u stranci nakon sjednice Vlade, oko 16 sati.

U nadi da će od Sanadera dobiti odgovor na pitanje što je koalicija HSS-HSLS mislila pod tim da će čekat na razgovore s HDZ-om dok Stjepan Mesić ne odredi mandatara, novinari su čekali. Važno je napomenuti da je možda i presudna stvar da Predsjednik Republike donese svoju odluku upravo podrška spomenute koalicije jednoj od dvije velike stranke koje tvrde da će vladati zemljom.

Kamere postavljene, mikrofoni i diktafoni uključeni, a Premijera niotkud. Odgovora na pitanje također. Premijera smo, naime, htjeli upitati zašto imputira predsjedniku Stjepanu Mesiću riječi u usta, govoreći kako mu je čestitao na pobjedi, kada mu je ovaj čestitao samo na privremenim rezultatima izbora. Tek se glasnogovornik  tu i tamo s osmijehom od uha do uha prešetava HDZ-ovim prostorom.

Sanader je danas inače imao buran dan, osim održavanja sastanka s trenutno najtraženijim političkim dvojcem Friščić-Adlešić, potpisao je i sporazum s prvim Romom koji je ikada u povijesti Hrvatskog sabora ušetao u njega, Nazifom Memedijem.

A.B.
Foto:S.G.F.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara