Četvorica pala s drogom vrijednom 60.000 kuna

Tekst: I.M.
Foto: Ilustracija

DOVRŠENA je kriminalistička obrada nad četvoricom hrvatskih državljana koje se tereti za zloporabu opojnih droga. Policija je zaplijenila ukupno 149,6 grama heroina, 124 grama laktoze i 220 grama punila namijenjenog za miješanje s heroinom, tri digitalne vage te manju količinu marihuane. Kako je izvijestila PU zagrebačka, vrijednost zaplijenjene droge u uličnoj preprodaji procjenjuje se na 60.000 kuna.

Policija je u četvrtak, 10. rujna, u popodnevnim satima na području zagrebačkog naselja Sloboština uhitila 32-godišnjaka i 27-godišnjaka kod kojih je pronađena manja količina heroina. Utvrđeno je kako je 32-godišnjak neposredno prije legitimiranja kupio drogu od drugog 32-godišnjaka iz zagrebačkog naselja Dugave, a zatim je dio droge predao 27-godišnjaku.

Idućeg dana je u jutarnjim satima uhićen je i drugo 32-godišnjak. Policija je kod njega pronašla 0,5 grama heroina i 0,8 grama marihuane, dok je prilikom pretrage njegova stana pronađeno 8,1 grama heroina, 0,2 grama marihuane te digitalna vaga.

Kriminalističkom obradom nad 32-godišnjakom je utvrđeno kako je heroin nabavljao od 54-godišnjaka iz Pojatnog, kojeg je policija istog dana u večernjim satima uhitila na području Zaboka. Prilikom uhićenja je kod njega pronađeno 20 grama heroina, a prilikom pretrage njegove trgovine u Zaboku pronađeno je 120 grama heroina, 124 grama laktoze i 220 grama punila namijenjenog za miješanje s heroinom te digitalna vaga. U njegovoj obiteljskoj kući je pronađena manja količina heroina te digitalna vaga.

Kako navodi policija, 54-godišnjak nije do sada evidentiran zbog izvršenja kaznenih djela, dok su ostali od ranije poznati policiji po zloporabi droga, a 27-godišnjak i zbog krađa. Nakon dovršene kriminalističke obrade 32-godišnjak i 54-godišnjak su, uz kaznenu prijavu, privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu zbog preprodaje droga, dok je 32-godišnjak prijavljen zbog posjedovanja i posredovanja u kupoprodaji droge, a 27-godišnjak zbog neovlaštenog posjedovanja droge.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara