Čobanković najavio proračunske rezove: Seljaci nisu jedini za koje Vlada nema novca!

Čobanković najavio proračunske rezove: Seljaci nisu jedini za koje Vlada nema novca!

Tekst: P.V.
Foto: Sandra Šimunović / Cropix

"SELJACI nisu jedini koji trpe zbog krize. Vlada će već idući tjedan morati reagirati i taknuti se u neka prava koja idu prema drugim osnovama", najavio je Petar Čobanković nove redukcije proračunskih troškova! Ministar poljoprivrede nije želio otkriti znači li to da će Vlada napokon odustati od svoje politike da nema zadiranja u plaće i mirovine ili da će doći do kresanja preglomaznog državnog aparata, što ekonomski stručnjaci već mjesecima zazivaju.

"To nije u mojoj nadležnosti pa ne želim ulaziti u detalje, ali govorim vam kao član Vlade da poljoprivrednici nisu jedini za koje nema novca", rekao je Čobanković u razgovoru za RTL. S obzirom da seljaci ne žele odustati od svojih zahtjeva, za očekivati je da će traktori uskoro doći i do Zagreba. Policija bi tada mogla imati puno posla, a Čobanković se o svemu tome već savjetovao s Tomislavom Karamarkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vlade je učinila svoj maksimum. Nije ovo neki naš inat, niti mi namjerno odbijamo shvatiti situaciju. Ne može se tražiti poštivanje jednog zakona, a ići protiv drugog zakona", rekao je Čobanković, te još jednom ponovio kako premijerka Kosor nikad nije obećala da će doći u Slavoniju na pregovore sa seljacima. "To je dezinformacija koja se pojavila nakon sastanka seljaka s predsjednikom Josipovićem", kaže Čobanković.

Na primjedbu da ga prati glas kao čovjeka koji zna kako slomiti seljake u pregovorima, Čobanković je odgovorio kako on nikoga ne želi slomiti već samo uvjeriti prosvjednike da je Vlada iskrena u svojim prijedlozima i da iznad njih ne može ići. "Da je netko drugi na mom mjestu možda bi obećao bilo što samo da skloni ljude s ceste", kaže Čobanković i dodaje da bi to bilo neodgovorno.

Na pitanje nije li se upravo to dogodilo na posljednjem prosvjedu, Čobanković je rekao da ne može govoriti o razdoblju prije nego je postao ministar poljoprivrede. Dio odgovornosti ipak je prebacio na bivšeg premijera. "Ne želim spekulirati, ali ako je Ivo Sanader dao nalog da se obeća bilo što, onda je to upravo ono protiv čega se ja danas borim", kaže Čobanković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara