Dok Jaca plaća kumicama, Sanader drži govore

KADA ćete vidjeti političare u doticaju s običnim pukom, ako ne za vrijeme predizbornih kampanja? Za trendom predizborne socijalizacije s kumicama na placu pomamio se i premijer Ivo Sanader, koji se s ministricom Jadrankom Kosor prošetao danas zagrebačkim Dolcem i Cvjetnim trgom, ne bi li se obični puk nauživao njegova lika, dva dana prije onog sudnjeg u nedjelju.

> Sanader: Troškove kampanje objavit ćemo večeras ili u ponedjeljak

I dok je Jaca kupovala sir i jabuke, rukovala se s kumicama, slikala s djevojčicama u narodnim nošnjama koje su inače HDZ-ovi "prateći vokali" na gotovo svakom skupu, Premijer je držao govor za okupljene novinare jer to je, na kraju krajeva, ono zbog čega je i došao.

Što se dobrog od Premijera ovoga puta moglo čuti? Da izjave njegova najljućeg rivala Zorana Milanovića ulaze u..? A u što drugo, nego antologiju političke gluposti. Mnogo bi takvih antologija po Sanaderu, kako vanjskopolitičkih, tako i onih unutarpolitičkih, trebalo biti napisano, a sve zahvaljujući nekom drugom. Nakon razgovora ugodnog s ekipom s placa, Sanader i Kosorica napustiše njihovom pojavom pomalo zbunjen obični puk, koji upravo zbog ovakvih "gesti" vjerojatno i priželjkuje što brži i bezbolniji kraj izborne kampanje.

R.I.
Foto: L.T.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara