DORH istražuje ugovore povezane sa Sanaderom kojima je Ina izgubila milijarde kuna?

DORH istražuje ugovore povezane sa Sanaderom kojima je Ina izgubila milijarde kuna?

Tekst: H.A.
Foto: Arhiva

VISOKOPOZICIONIRANI zastupnik SDP-a tvrdi kako Državno odvjetništvo istražuje sumnjive ugovore koje je Ina 2006. godine potpisala sa slovenskom tvrtkom za trgovinu naftnim derivatima Salbatring, piše Poslovni dnevnik. Prema neimenovanom SDP-ovcu Ina je zbog tih ugovora, u kojima je navodno sudjelovao i sam Sanader, izgubila milijarde kuna.

Ina je eurodizel do siječnja 2006. godine nabavljala izravno od velikih trgovaca Litasca i Vitola, no tada je potpisala ugovor s malom slovenskom tvrtkom koja je u vlasništvu albanskog državljanina Hetema Ramadanija. Također, Ina ukapljeni naftni plin Srbiji, BiH i Albaniji prodaje preko Salbatringa. Mađarski Mol navodno je pokušao razvrgnuti ugovor između Ine i Salbatringa, jer Ina ugovorom plaća višu cijenu za kupnju eurodizela, a zarađuje manje od prodaje plina, no bezuspješno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš cilj je uvijek dodana vrijednost prilikom zaključenja ugovora s partnerima te se svi ugovori zaključuju sukladno propisanoj proceduri i predmet su redovne revizije", odgovor je iz Ine na upit Poslovnog dnevnika. U Ini dodaju kako podatke o trgovini sa Salbatringom ne mogu dati jer su poslovna tajna, dok je Mol ostao bez komentara na cijeli slučaj.

"S Ivom Sanaderom nismo nikad imali nikakvih tajnih poslova niti bilo kakvih drugih tajnih sastanaka" - rekao je slovenski Žurnal24 vlasnik Salbatringa Hetem Ramadani koji u Sloveniji živi od 1990. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara