Državno odvjetništvo podnijelo žalbu na odluku suda: Postupak protiv Milana Martića ne smije biti obustavljen

Državno odvjetništvo podnijelo žalbu na odluku suda: Postupak protiv Milana Martića ne smije biti obustavljen

Foto: AFP

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je žalbu na rješenje izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu kojim se u Republici Hrvatskoj obustavlja kazneni postupak protiv Milana Martića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako stoji u priopćenju ŽDO-a haškom presudom Martiću nije u cijelosti riješen predmet optužbe iz optužnice Županijskog državnog odvjetništva stoga traže da Vrhovni sud Republike Hrvatske ukine rješenje Županijskoj suda.

Naime, izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu smatra da je Milan Martić, kojeg se optužnicom tereti da je 2. i 3. svibnja 1995. naredio raketiranje Grada Zagreba pri čemu je stradalo sedam civila a istodobno je veći broj građana zadobio tjelesne ozljede te su oštećene brojne zgrade, kulturni i drugi objekti te je nastupila materijalna šteta velikih razmjera, već pravomoćno proglašen krivim presudom Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju od 12. lipnja 2007. pa se u Republici Hrvatskoj više ne može provesti kazneni postupak.

Milan Martić osuđen je u Haagu na 35 godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih u selima Dubica, Baćina, Saborskom, Lipovači, Škabrnji, Nadinu i ostalim hrvatskim mjestima. Martić je odgovoran i za raketni napad na Zagrebu u svibnju 1995. godine kada je poginulo sedam ljudi, a više od 200 ih je ranjeno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara