Fijasko Bandićevog live prijenosa gradske sjednice

PREKO milijun kuna koštao je elektronski sustav instaliran u zagrebačkom Gradskom poglavarstvu, koji ne radi. Točnije, radi, ali ne onako kako bi to željeli novinari koji prate rad poglavarstva. Novinari su naime prvu elektronsku sjednicu poglavarstva po prvi put pratili iz odvojene sobe u kojoj su putem video zida pratili tijek sjednice, ali bez tona.

Tako su novinari pred sobom imali video zid s točkama dnevnog reda i prikazima načina glasovanja po pojedinoj točki, no bez mogućnosti da se čuje rasprava članova Poglavarstva.

Nakon što je sjednica završila, novinari su gradonačelnika Bandića zasuli hrpom pitanja i konstatacija kako novi način rada za novinare nije dobar, te kako su sjednice bez tona, ustvari postale zatvorene.

Međutim, Bandić se s novinarima nije složio te je ostao pri svom stavu uz objašnjenje novinarima  kako su materijale s točkama dnevnog reda dobili, a da će zapisnik moći skinuti s gradske web stranice. No, nezadovoljni novinari su gradonačelniku uzvratili kako takav način nije dobar za novinarski rad, a osim toga nisu dobili obrazloženja nekih od točaka dnevnog reda zasjedanja.

Bandić je na to odgovorio da obrazloženja nisu dobili jer su radne sjednice zatvorene. Kada sjednice budu otvorene, dodao je, novinari će dobiti kompletnu dokumentaciju. Također je tvrdio kako će se nakon svake sjednice održavati konferencije za novinare te konstatirao da će tako Poglavarstvo raditi "brže i djelotvornije".

"Materijale za sjednicu ste dobili, a nova lica gledat ćete nakon sjednice. - zaključio je Bandić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara