GONG: Kosor nije ništa bolja od Sanadera

Tekst: J.C.
Foto: Index

JADRANKA KOSOR se, baš poput Ive Sanadera, ne drži načela transparentnosti. Ocjena je to udruge GONG koja je na konferenciji za novinare predstavila svoj izvještaj o radu Kosoričine Vlade. Osnovni zaključak GONG-a je da se ništa nije promijenilo.

"U 2009. godini je Vlada za javnost djelomično zatvorila čak 78,3 posto otvorenih sjednica. To je više nego u 2008. godini, kad je 54,8 posto otvorenih sjednica bilo djelomično zatvoreno za javnost", rekao je član Izvršnog odbora GONG-a Dragan Zelić te dodao kako Vlada i dalje održava telefonske sjednice iako poslovnik uopće ne predviđa tu mogućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim netransparentnih sjednica i donošenja odluka, GONG Vladi zamjera i netransparentnost u raspodjeli novca iz proračunskih zaliha. Na ovaj način Vlada krši svoju odgovornost prema građanima, kao i načelo dobrog vladanja, poručuju iz GONG-a.

Kosor nije iz Vladine prakse izbacila ni naviku dodjeljivanja novca iz proračunske pričuve po političkoj liniji, tvrde iz GONG-a te ističu kako je Sanaderova Vlada u prvom dijelu 2009. godine dodijelila 15,677.392,78 kuna različitim korisnicima, a Vlada Jadranke Kosor u drugom polugodištu 2009. godine dodijelila je 65,779.156,53 kuna. U većini općina, gradova i županija koji su primili pomoć na vlasti su HDZ-ovci ili njihovi koalicijski partneri.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara