HDZ: Prodi nazvao Sanadera i izrazio potporu ulasku Hrvatske u EU

GLAVNO  tajništvo HDZ-a priopćilo je da je predsjednik Europske komisije Romano Prodi danas nazvao predsjednika HDZ-a Ivu Sanadera i izrazio potporu procesu integracije Hrvatske u EU te spremnost Europske komisije da u tome maksimalno pomogne.

Novoj vladi i Sanaderu kao budućem premijeru zaželio je mnogo uspjeha, a HDZ-ov čelnik istaknuo je odlučnost vlade u ostvarenju strateškog cilja - ulaska Hrvatske u EU, kao i odlučnost u ispunjenju svih uvjeta za ostvarenje tog cilja, stoji u priopćenju.

Dodaje se da je Sanader izvijestio Prodija o aktivnostima na sastavljanju nove vlade, a kao jedan od prioritetnih ciljeva naveo je smanjenje broja ministarstava kao prvi korak u racionalizaciji i povećanju učinkovitosti državne uprave.

Dvojica sugovornika razmijenili su mišljenja o predstojećim zadaćama, te je dogovoreno da novi premijer 12. siječnja iduće godine posjeti Bruxelles.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju razgovora Sanader i Prodi izmijenili su čestitke u povodu predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana, kaže se u priopćenju Glavnog tajništva HDZ-a.

(Hina) pp/tr az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara