HDZ reagirao na prosvjed novinara zbog Sanaderove izjave

HDZ je večeras, reagirajući na današnji prosvjed novinara Hrvatskog radija i Hrvatskog novinarskog društva zbog izjave predsjednika HDZ-a da "Hrvatski radio može lagati do 23. studenoga", priopćio da je Sanader izjavio da "nakon 23. studenoga HRT treba konačno pretvoriti u javnu radiot eleviziju koja bi prestala biti bilten SDPa".

U priopćenju se ističe da predsjednik HDZ-a u svom političkom djelovanju podupire i zauzima se za punu slobodu medija, ali i za odgovornost javne riječ. "A lažna izvješća s naših predizbornih skupova u to ne spadaju", navodi se u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U interesu objektivnog informiranja javnosti, što je temelj demokracije, očekivali smo da će Hrvatski radio donijeti istinite podatke o onome što se događalo na tim skupovima. Budući da je Hrvatski radio skupove od desetak tisuća ljudi nazvao skupovima na kojima je bilo nekoliko stotina ljudi, predsjednik HDZ-a je s pravom reagirao. Nedopustivo je i da se u predizbornoj kampanji HRT i dalje ponaša kao bilten SDP-a. To nema veze s objektivnim i korektnim novinarstvom, ali ima veze s navijačkim propagandizmom", kaže se u priopćenju.

HND i novinari Hrvatskog radija reagirali su danas na izjave koje je predsjednik HDZ-a Ivo Sanader dao na predizbornom skupu u Osijeku i u sponzoriranoj emisiji OTV-a prije dva dana, smatrajući da je on time ugrozio slobodu izvještavanja i najavio, ako osvoji vlast, upletanje svoje stranke u poslove medija. HND je pozvao Sanadera da se, ako je nezadovoljan izvještajima Hrvatskog radija, obrati Vijeću časti HND-a ili Državnom izbornom povjerenstvu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara