HSLS za Bandića i protiv stadiona na Kajzerici

VODSTVO zagrebačkog HSLS-a oštro se protivi gradnji novog stadiona na Kajzerici, kao i "skupom" referendumu kojim bi građani pokazali što žele.

Kako je istaknuo predsjednik Gradske organizacije HSLS-a Darinko Kosor, njihova stranka je za stadion na Maksimiru "jer je za to velika većina Zagrepčana, kao i Dinamo zajedno s navijačima".

"Mi dajemo potporu gradonačelniku Milanu Bandiću i želimo da se za dvije godine konačno izgradi stadion na Maksimiru i to po modelu javno-privatnog partnerstva, kako se ne bi preopteretio gradski proračun koji je već zadužen preko milijardu eura", kazao je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njima, referendum koji bi grad stajao dodatnih tri do pet milijuna kuna, nema smisla. Kao ni priče koje su se pojavile po gradu, a prema kojima bi novi stadion trebao niknuti na Bundeku.

"Ideja da se stadion na Maksimiru sruši i na njegovu mjestu sagrade zgrade i neboderi je protivna svim prostornim planovima grada Zagreba u zadnjih stotinu godina. A što se tiče problema parkirnih mjesta u Maksimiru, pa taj problem bi se pojavio i na Kajzerici", istaknuo je Kosor.

J.M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara