HTV objavio vjerojatni sastav Sanaderove Vlade

HTV objavio vjerojatni sastav Sanaderove Vlade

IAKO još nije poznato tko će sve sudjelovati u Vladi Ive Sanadera, sigurno je kako će novi šef diplomacije biti Miomir Žužul. Ostala imena još nisu službeno potvrđena, ali je HTV u Dnevniku objavio vjerojatni sastav nove Vlade.

Vladimir Šeks najvjerojatnije će zamijeniti Zlatka Tomčića na mjestu predsjednika Sabora, tvrdi HTV.

Bilo bi logično da Kosor kao gotovo sigurna zamjenica premijera bude njegova "desna ruka", ali HTV javlja kako će najveći dio posla u Banskim dvorima obavljati zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta kao Sanaderov glavni operativac.

Ministar financija mogao bi biti Ivan Šuker, a Ministarstvo kulture vjerojatno će ponovo preuzeti Božo Biškupić.

Andrej Plenković, bivši Sanaderov suradnik iz 90-ih mogao bi postati ministar europskih integracija, Goran Jandroković vjerojatno je budući ministar gospodarstva, a Ministarstvo poljoprivrede mogao bi preuzeti Petar Čobanković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andrija Hebrang vjerojatno će se vratiti na mjesto ministra zdravstva, a MUP bi trebao preuzeti glavni tajnik HDZ-a Branko Vukelić.

DC za svoju zastupnicu Vesnu Škare-Ožbolt traži mjesto ministrice pravosuđa, s čim se, prema HTV-ovom Dnevniku, Sanader ne slaže. Koje će ministarsko mjesto dobiti HSLS nije poznato, no oni bi željeli Ministarstvo financija ili Ministarstvo gospodarstva.

Također nije poznato tko će biti novi ministar obrane, ali tu će se za mišljenje vjerojatno pitati i Stjepana Mesića, koji kao predsjednik RH ima Ustavom određene ovlasti u području nacionalne sigurnosti.

Prema HTV-u, i Mate Granić nudi Sanaderu svoje političke usluge, iako nije posve jasno o kakvim se točno uslugama radi. No, svojevremeno se spominjalo kako bi Granić mogao biti jedan od Sanaderovih savjetnika.

Dođe li do koalicije SDSS-a i HDZ-a, vjerojatno će i SDSS dobiti jedno Ministarstvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara