Igranjem Monopolya za maksimirski stadion i Zagrepčanku upozorili gradske vlasti na korupciju

IGRANJEM uvećane verzije igre "Monopolya" zajedno s građanima ispred Poglavarstva grada Zagreba, članovi Zelenih demokrata su iskazali svoj protest protiv korupcije u Zagrebačkom poglavarstvu.

"Zbog prikrivanja podataka o poslovnim prostorima u vlasništvu grada tražimo javno objavljivanje popisa svih gradskih poslovnih i stambenih prostora i popisa njihovih korisnika." - istaknuo je Adrian Majher, nositelj liste Zelenih demokrata.

Zeleni demokrati ključnim izvorom korupcije u gradskih institucijama smatraju upravo potpunu netransparentnost upravljanja poslovnim prostorima grada, netransparentnost izdavanja raznih dozvola i neodgovarajuće svrhe korištenja tih prostora. Zeleni demokrati predlažu da se isti principi javne odgovornosti i transparentnosti primjene i na stanove u u vlasništvu grada i da se objavi i njihov cjeloviti popis zajedno s korisnicima. Borbu protiv mita i korupcije treba započeti tamo gdje je ona najvidljivija, na lokalnom nivou, tvrdi ova stranka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stranka nadalje smatra da je potrebno inzistirati da se gradske vlasti drže načela transparentnosti, odgovornosti i ponašanja dobrog gospodarstvenika, te da je potrebno stvoriti adekvatno okruženje kojim bi se poticao rast proizvodnje i zaposlenosti, a  ograničile mogućnosti eventualnog iznuđivanja i podmićivanja.

U popularnom Monopolyu igralo se za Dinamov stadion, Sveučilišnu bolnicu, Zagrepčanku, HEP, Vodoopskrbu i odvodnju, Svjetski kup na Sljemenu i druge "znamenitosti" Zagreba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara