Index provjerio: Dujomir Marasović čist, cijela splitska bolnica jedna je čestica!

Index provjerio: Dujomir Marasović čist, cijela splitska bolnica jedna je čestica!

Screenshot: HRT

DUJOMIR MARASOVIĆ, šef splitskog KBC-a i gradskog HDZ-a, posljednjih mjeseci često viđa inspektore Uskoka. Svratili su mu prije mjesec dana kad se podigla prašina oko liječnika koji predaju na Medicinskom fakultetu pa im se u bolnici obračunava osam sati rada premda odrade samo šest, a i ovaj tjedan nakon što je Andrija Hebrang plasirao priču oko unosnog posla s PET CT uređajima konkurentskog Medikola.

Cijela bolnica na parceli 440/1

Medikol je, naime, u splitskom KBC-u srušio bivšu zgradu Tehničke službe na Križinama, u krugu bivše vojne bolnice. Pročulo se čak i da su novu, obnovljenu zgradu uknjižili na svoju tvrtku.

Taj detalj zainteresirao je policiju i Državno odvjetništvo, ali i Index, koji je provjerom u Katastru došao do neoborive činjenice: cijeli Klinički bolnički centar nalazi se na jednoj parceli - 440/1 tako da nisu istinite glasine o Medikolovom knjiženju državne imovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marasović s Medikolom nema ništa?

Ispada da protiv Dujomira Marasović organi nisu prikupili (zasad) nikakve inkriminirajuće dokaze, premda je malo reći da ravnatelj splitskog KBC-a s Medikolom nema ništa.

Supruga mu je zaposlena u Medikolu, a Marasović je bio i na onom čuvenom ručku na Šolti, na kojem se okupila cijela HDZ-ova zdravstvena elita, uključujući i vlasnika Medikola Ivana Rajkovića te bivšeg predsjednika Vlade Ivu Sanadera, koji je zbog važnih dogovora oko PET CT-a propustio sinjsku Alku.

Uvrijeđeni Hebrang istinu tajio dvije i po godine?!

Hebranga nitko nije pozvao pa je vrlo lako moguće da je zbog ulaska konkurencije na njegov teren i gubitka unosnih poslova cijelu aferu odlučio plasirati u javnost. Nejasno je, međutim, što je radio dvije i pol godine, ako mu je toliko bilo stalo do istine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara