Institucije i dalje šute o Varšavskoj: Aktivisti najavili novi prosvjed za četvrtak

Tekst: Z.J.
Foto: Boris Kovačev / Cropix

DANAS istječe rok koji su Zelena akcija i Pravo na grad dali državnim institucijama da se preispitaju donesene odluke o Horvatinčićevom projektu u Varšavskoj, a nikakav odgovor nije došao. Na današnjoj konferenciji za tisak predstavnici aktivista su najavili nove prosvjedne akcije u Varšavskoj ulici u centru Zagreba.

Predsjednik Zelene akcije Tomislav Tomašević objasnio je da ni nakon isteka roka od deset dana nikakvog pomaka od nadležnih institucija nisu vidjeli. Aktivisti su rok za reakciju dali gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću, Zagrebačkoj skupštini, Ministarstvu kulture, Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva i Državnom odvjetništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomašević dodaje kako institucije nisu reagirale na inspekcijske i kaznene prijave vezane uz projekt u Varšavskoj ulici "iako su svi obećali da će pokrenuti istrage".

Teodor Celakoski iz Prava na grad također je naglasio da se planiraju nove akcije kojima se svima želi pokazati da "nema odustajanja".

Prema najavi predstavnika Zelene akcije i Prava na grad, u četvrtak će u Hrvatsku doputovati i predsjednik austrijskog parlamentarnog istražnog povjerenstva za Hypo banku Rolf Holub koji bi trebao razjasniti pod kojim je uvjetima Horvatinčić dobio kredit za Varšavsku. Također, aktiviste će u srijedu primiti i predsjednik Josipović, a za četvrtak je najavljen novi prosvjed u 19 sati na Cvjetnom trgu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara