Invazija na Trg bana Jelačića: Roj od sedam tisuća pčela preplašio Zagrepčane

Tekst: H.A.
Foto: Index

DANAS u poslijepodnevnim satima roj pčela doletio je na Trg bana Jelačića. Kako je za Index kazao pčelar Vladimir Jarni, one su vjerojatno tražile novo stanište pa su dolutale na trg. Iako su Zagrepčani bili u strahu, pčelar kaže kako možemo biti sretni što u Zagrebu, za razliku od drugih europskih gradova, još uvijek ima pčela. "U Zagrebu ima jako puno pčela i možemo biti sretni zbog toga. No, u zadnje vrijeme ta je životinja dezorijentirana, izgubljena. Vjerojatno zbog zračenja, pa imamo sve više intervencija zbog njihove najezde", kaže nam Jarni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim riječima, na Trg bana Jelačića doletio je mali roj pčela, njih oko šest-sedam tisuća. Kaže kako se radi o mladoj matici te da je zbog dezorijentiranih pčela ove godine imao već 20-ak intervencija.

Policija je osigurala mjesto na kojem su se skupile pčele, a Jarni ih je ulovio u tzv.  multi box te uklonio s trga. Voditelj smjene OKC-a za Index je kazao kako je sve trajalo vrlo kratko te da nije bilo potrebe za specijalnom intervencijom policije jer pčele nisu nikoga uznemiravale.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara