Jocić bi nagodbu sa Srbijom: Vi meni 10 godina robije, ja vama naručitelja ubojstva Pukanića

Jocić bi nagodbu sa Srbijom: Vi meni 10 godina robije, ja vama naručitelja ubojstva Pukanića

Tekst: I.Kri.
Foto: Press

SRETEN JOCIĆ, zvani Joca Amsterdam, preko posrednika je ponudio nagodbu srpskim vlastima u kojoj bi za organiziranje Pukanićeva ubojstva trebao dobiti manje od 10 godina zatvora, a zauzvrat bi otkrio tko je nalogodavac ubojstva bivšeg vlasnika Nacionala.

Amsterdam od Srbije traži da mu tu garanciju o kazni manjoj od 10 godina daju u pismenom obliku, piše Press. Njihov izvor kaže kako je Joca pametan čovjek te vidi da mu, nakon podizanja optužnice, prijeti 20 do 40 godina zatvora što bi za njega značilo doživotnu robiju. Uz pravnu bitku na sudu, izgleda kako se mafijaš odlučio i za onu drugu, dogovor sa Srbijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jocićev odvjetnik nije čuo za nagodbu

Jocić odvjetnik Zdenko Tomanović tvrdi kako prvi puta čuje za takvu priču te da nema saznanja da je Jocić tražio nagodbu s državom. Optužnica protiv Jocića i njegove kriminalne skupine podignuta je u ponedjeljak, a po njoj se Jocu Amsterdama tereti za zločinačko udruživanje i teško ubojstvo. Za ta je djela propisana kazna od 30 do 40 godina zatvora.

Istoga dana hrvatsko pravosuđe optužilo je Roberta i Luku Matanića, Amira Mafalanija, Bojana Gudurića i Slobodana Đurovića za ubojstvo Pukanića. Optužnica tvrdi kako su oni za nagradu od 1,5 milijuna eura, nakon pripreme i dužeg praćenja, 23. listopada aktivirali bombu u centru Zagreba koja je ubila Ivu Pukanića i Niku Franića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara