Još uvijek traje drama u Austinu: Policija traži napadača koji je ubio jednu i ranio tri osobe

Još uvijek traje drama u Austinu: Policija traži napadača koji je ubio jednu i ranio tri osobe

Foto: FAH

POLICIJA u teksaškom gradu Austinu i dalje u nedjelju traga za napadačem koji je u nedjelju rano ujutro ubio ženu i ranio tri druge pucajući u masu ljudi na izlasku iz noćnih klubova u centru grada.

Policija je iza 2 poslije ponoći dobila više poziva o pucnjavi u Šestoj ulici nakon "nesuglasica između više pojedinaca", kazao je novinarima šef lokalne policije Brian Manley. Naoružani napadač je otvorio vatru ubivši jednu ženu i ranivši druge četiri.

"I dalje aktivno tragamo za počiniteljem", kazao je Manley dodavši kako motiv napada za sada nije poznat.

Tri tridesetogodišnjakinje prevezene su u lokalni bolnički centar sa ozbiljnim ali ne i po život opasnim ozljedama. Četvrta ozlijeđena osoba odbila je prijevoz u bolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef policije naveo je kako je policija zatražila pomoć očevidaca te ustupanje snimki kamera koje su mogle snimiti napad, kako bi pronašli napadača.

Malo poslije prvog incidenta policija je zaprimila poziv vezano uz odvojeni napad koji se dogodio u gradskoj garaži, u kojemu je naoružani napadač pucao na jednu osobu.

Napadač, za kojega se procjenjuje da je u ranim dvadesetima, odveden je u bolnicu nakon što su ga svladali svjedoci pucnjave u kojoj nitko drugi nije ozlijeđen.

Policija je prvo vjerovala da su dvije pucnjave povezane i da ima posla s jednim napadačem, no to nije bio slučaj, kazao je šef policije.

Do pucnjave u Teksasu dolazi malo nakon što se u Sjedinjenim Državama već dogodilo nekoliko ozbiljnih incidenata u kojima je korišteno vatreno oružje. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara