Kriminalac s tjeralice udario policajca i pobjegao

Tekst: I.M.
Foto: Arhiva

JUČER oko 13.55 sati su u ulici Predraga Heruca u Zagrebu policijski službenici bili na tajnom zadatku. Odjeveni u civilnu odjeću su tragali za 36-godišnjim muškarcem kojeg se tereti za više teških krađa, izvijestila je PU zagrebačka.

Kada su uočili da nepoznati muškarac, koji opisom odgovara traženom I. G. H., ulazi u osobni automobil marke Audi zagrebačkih oznaka, koji je u vlasništvu osumnjičenog, policajcu su prišli automobilu, legitimirali se i pristupili su provjeri identiteta muškarca u automobilu.

Nakon što su utvrdili da se radi o traženom 36-godišnjaku, policajcu su ga zatražili da izađe iz vozila. On ih je poslušao, ali je pritom udario policijskog službenika i dao se u bijeg. Nekoliko sati kasnije policija ga je pronašla kod kuće. Tad se dragovoljno predao. Doveden u službene prostorije na kriminalističku obradu.

I. G. H. je tijekom svoje kriminalne karijere u dosjeu prikupio više od 50 evidentiranih kaznenih djela - od krađa, preko zloporabe droga, do krivotvorenja. Za njim je temeljem naloga Županijskog suda 13. srpnja raspisana tjeralica zbog izbjegavanja služenja zatvorske kazne.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara