Lesar: Ako Vlada ovako nastavi, Sabor postaje suvišan

SABORSKI zastupnik Dragutin Lesar se na svom blogu osvrnuo na činjenicu da je Vlada Konačni prijedlog zakona o sigurnosti prometa na cestama utvrdila dan prije no što je o njemu glasao Sabor te je zaključio: "Ako ovako nastave, Sabor postaje suvišan".

"Premijer Sanader često javno govori kako njegova Vlada vozi u petoj brzini. Sada je netko prešaltao u šestu. Ili je iznenada netko pustio papučicu kuplunga, koju je do sada tako uporno stiskao. A možda je netko prestao voziti pod ručnom. Zašto? Zato što Vlada RH u četvrtak, 8. svibnja, nije mogla utvrditi Konačni prijedlog zakona, jer je Sabor tek u petak, 9. svibnja iza 13 sati glasao o Prijedlogu zakona u takozvanom 'prvom čitanju', prihvatio ga i uputio predlagatelju (Vladi) za pripremu 'drugog čitanja', uz standardni zaključak... 'sve primjedbe i prijedlozi iz rasprave uputiti će se predlagatelju...'", navodi Lesar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je Sabor tek u petak 'primjedbe i prijedloge' uputio Vladi za pripremu Konačnog prijedloga, na temelju čega je Vlada već u četvrtak utvrdila Konačni prijedlog zakona? Ili ih ta saborska rasprava uopće nije interesirala? I kako je Vlada znala da će Sabor glasanjem prihvatiti zakon u 'prvom čitanju'? Ako ovako nastave, Sabor postaje suvišan", smatra Lesar.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara