Ljetovanje iza brave: Sarajliji Milutinu Novakoviću 13 godina zatvora za 20 kila heroina

Ljetovanje iza brave: Sarajliji Milutinu Novakoviću 13 godina zatvora za 20 kila heroina

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Ilustracija

MILUTIN NOVAKOVIĆ, 56-godišnji Sarajlija ljetos uhvaćen u Makarskoj s preko 20 kilograma heroina, osuđen je nepravomoćno na splitskom Županijskom sudu na 13 godina zatvora.

Potpisao da je heroin njegov jer su mu tako rekli policajci?!

Novaković se branio da mu je sve smješteno, no sutkinja Maria Majić i njeno vijeće nisu "popili" njegovu priču. Djelovala im je potpuno neuvjerljivo. Okrivljeni je, primjerice, na suđenju ustvrdio kako je potpisao zapisnik o oduzimanju droge - jer su mu tako rekli?!

Pokušao je sve svaliti na izvjesnog Ognjena Nikolića, zvanog Ogi, usputnog poznanika s kojim se uputio iz Sarajeva na ljetovanje u Hrvatsku. U Makarskoj su bili pet dana prije no što je droga otkrivena. Ključevi su bili u Novakovića, Ogi je netragom nestao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudu nije djelovala uvjerljivo Novakovićeva obrana. Zašto bi taj Ogi prepustio tako dragocjen teret Novakoviću, koji o tome nije ništa znao?! Po svemu sudeći, došlo je do nekih problema prilikom isporuke robe pa su zato Novaković i Ogi neplanirano ostali malo duže nego što su isprva zamislili.

"Ostao sam bez riječi..."

Sutkinja Majić i njeno vijeće odmjerili su prilično strogu kaznu. Uz 13 godina robije, Novakovića su i protjerali na 10 godina iz Hrvatske. Kao olakotne okolnosti cijenili su dosadašnju neosuđivanost okrivljenog te korektno držanje na sudu.

Ipak, preko enormne količine zaplijenjene droge nisu tek tako mogli preći. Usto, Novaković je pokazao i izrazitu upornost u počinjenju kaznenog djela, zamijetila je sutkinja Majić, jer je iz Kanade stigao u BiH pa je onda u Hrvatsku krenuo s tolikom količinom heroina... Na paketima, inače, nisu nađeni njegovi tragovi.

Okrivljeni je i upitan ima li što za kazati. "Ostao sam bez riječi", samo je procijedio Novaković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara