Mesić: U sljedeća dva dana očekujem susret sa Sanaderom

ZA POSJETA Slavonskom Brodu predsjednik Stjepan Mesić kazao je kako očekuje da će se u sljedeća dva dana susresti s premijerom Ivom Sanaderom i razgovarati o "slučaju" ravnatelja POAe Joška Podbevšeka.

Predsjednik Mesić se složio kako cijeli slučaj s Protuobavještajnom agencijom predugo zamara javnost, no, kako je rekao, s premijerom Sanaderom do sada nije razgovarao zbog prije dogovorenih obveza obojice.

Na novinarski upit kad će se napokon sastati s premijerom, Mesić je izjavio kako bi to moglo biti večeras u 22. "Javio sam da sam večeras u 22 sata u Zagrebu. Mogu i sutra ujutro u 7 jer ustajem u 6, a mogu i sutra navečer", izjavio je Mesić, dodavši da treba vidjeti što će prihvatiti premijerov protokol.

Ponovio je kako za nj u "slučaju Podbevšek" nema nejasnoća, jer POA mora štititi, a ne zlostavljati građane, a on drži da je "ta služba radila protiv pravilnika, t.j. mimo pravilnika i propisa.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o mogućnosti uvjetovana nadnevka početka pregovora s Europskom unijom zbog "slučaja Gotovina", Mesić je rekao kako bi bilo bolje da uvjeta ne bude, ali da to ne treba previše dramatizirati.

Za posjeta Brodsko-posavskoj županiji predsjednik Mesić je nazočio otvorenju školsko-športske dvorane u Vranovcima nedaleko od Broda, posjetio je i Opću bolnicu te se susreo i sa županijskim vodstvom.

(Hina) xvruž yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara