Milanovićev punac sklopio sumnjiv ugovor s Bandićem?

Milanovićev punac sklopio sumnjiv ugovor s Bandićem?

USKOK i policija istražuju malverzacije u poslovanju Grada Zagreba i Zagrebačkih cesta kao i ugovaranje gradnje već sagrađenih objekata. U istrazi je tako otkriven i ugovor između Gradskog poglavarstva i tvrtke GIM d.o.o., vlasnika Ivana Musića, punca SDP-ovog predsjednika Zorana Milanovića - o nadzoru radova na prometnici koja je u to vrijeme već gotova. Točnije, već je bila u funkciji 18 dana, piše Jutarnji list. Iz DORH-a doznajemo da Musić nije pod istragom.

Spomenuta tvrtka nadzirala je izgradnju spoja Vatikanske i Sarajevske ulice, a sam posao kao najbolji ponuđač dobila je 26. listopada 2006. Zanimljivo je da je natječaj za posao stručnog nadzora raspisan 5. listopada 2006, da je otvoren bio do 19. listopada isti godine, a da je spomenuti spoj gradonačelnik Milan Bandić otvorio 8. listopada, dakle, 18 dana prije nego što je tvrtka GIM uopće počela obavljati nadzor gradilišta.

Vlasnik Musić trenutno se nalazi na godišnjem odmoru, tako da se nije mogao odmah sjetiti o čemu je točno riječ. Tek je izjavio kako je siguran "da se ništa nije radilo a da nije sve štimalo". "Mi smo od prvog dana bili prisutni na tom gradilištu i obavljali stručni nadzor uz uredne ugovore. Možda se proširivao obim posla, pa je to ugovarano na kraju, ali napamet ne znam", kazao je listu Musić. Da se nije ništa dodatno ugovaralo sigurni su u zagrebačkoj upravi, u kojoj ne postoji nikakav prethodni ugovor za nadzor spomenute gradnje.

"USKOK ne istražuje osobe koje navodi Jutarnji list"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je navela za Index glasnogovornica Državnog odvjetništva Martina Mihordin, USKOK ne istražuje spomenute sumnjive poslove. "USKOK ne istražuje osobe koje spominje u naslovu članka Jutarnji list. Kao što je poznato, nadležna policijska uprava provodi kriminalističku obradu izuzete dokumentacije Zagrebačkih cesta, a predmet te obrade je poslovanje tvrtke i tamo odgovornih osoba, a ne osoba koje navodi Jutarnji list", kazala je Mihordin.

Rađenović je mogao vidjeti sumnjivu gradnju s prozora, ali tada nije bio direktor

Bivši direktor Zagrebačkih cesta Igor Rađenović, koji je spomenuto gradilište između Vatikanske i Sarajevske ulice uistinu mogao pratiti sa svog prozora, nije upoznat sa konkretnim slučajem jer u to vrijeme nije bio na čelnoj funkciji navedenog poduzeća.

"Tad nisam bio u Cestama, tako da ne znam o čemu se točno radi", pojašnjava Rađenović za Index napominjući kako Ceste s nadzornom tvrtkom nemaju veze, jer ugovor s takvim poduzećem sklapa zagrebačko Gradsko poglavarstvo, jer tako propisuje Zakon o građenju.

Ig.M.
Foto: Index (arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara