Ministarstvo branitelja objavilo natječaj za sufinanciranje filmova o Domovinskom ratu novcem iz proračuna

Ministarstvo branitelja objavilo natječaj za sufinanciranje filmova o Domovinskom ratu novcem iz proračuna

Foto: Hina

NA SLUŽBENIM stranicama Ministarstva branitelja objavljen je Javni poziv za sufinanciranje umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu sredstvima državnog proračuna u ovoj godini.

Podnositelji zahtjeva moraju biti pravne osobe koje su registrirane za proizvodnju audiovizualnih djela, nezavisni producenti i redatelji, neovisno o njihovom prethodnom filmskom radu i iskustvu te obrti registrirani za proizvodnju audiovizualnih djela, prenosi Hrvatski audiovizualni centar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Državnom proračunu za 2016. planirana su sredstva u ukupnom iznosu od 400 tisuća kuna, a po projektu je moguće odobriti najviše do 100 tisuća kuna za jednu fazu predprodukcije, produkcije ili postprodukcije audiovizualnog djela o Domovinskom ratu.

Podnositelj zahtjeva može prijaviti projekt koji je sufinanciran iz drugog izvora u određenom postotku ukupnog iznosa projekta.

Prijave na natječaj otvorene su do 1. srpnja, a detaljnije informacije i  obrazac zahtjeva za sufinanciranje projektnih prijedloga mogu se dobiti u Ministarstvu branitelja i na njihovoj internetskoj stranici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara