Na Bajakovu zaplijenjeno 45 tisuća parfema i kutija cipela sa 560.000 eura

Na Bajakovu zaplijenjeno 45 tisuća parfema i kutija cipela sa 560.000 eura

Tekst: Z.J
Foto: Damir Glibušić, MUP-Carina (Cropix)

GRANIČNA policija je na hrvatsko-srpskoj državnoj granici Bajakovo u kamionu turskih registarskih oznaka pronašla pošiljku parfema procjenjenje vrijednosti od pola milijuna eura. Naime, policija je zaplijenila pošiljku od 45 tisuća parfema.

Vozač je imao papire u kojima je pisalo da uvozi tekstilnu robu u Francusku. Međutim, težina kamiona nije odgovarala onoj prikazanoj u papirima. Policajci su nakon toga započeli opsežnu pretragu kamiona.

Vjeruje se da su pronađeni parfemi falsificirani. Turčin je parfeme vozio u Pariz. Oduzeli su mu kamion i parfeme, a njega kaznili s 20.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, jučer u kasnim večernjim satima na istom graničnom prijelazu je zaustavljen automobil Suzuki talijanskih registarskih oznaka. U njemu su bili Talijan i njegova supruga iz Srbije.

U prtljažniku njihovog automobila granični policajci su našli torbu s kutijom cipela u njoj. Unutar kutije je bilo 560.000 eura (preko 4 milijuna kuna) u različitom apoenima.

Bračni par nije mogao dokazati porijeklo novca pa je policija novac zaplijenila i deponirala na račun Ministarstva financija. To je najveća zapljena deviza u Hrvatskoj ikad.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara