Nevenka Jurak: Sve sam radila po zakonu, žrtva sam medijskog linča

Nevenka Jurak: Sve sam radila po zakonu, žrtva sam medijskog linča

Tekst: N.A.
Foto: Marko Miščević (Cropix)

VLASNICA agencije Fimi-media Nevenka Jurak opovrgava da je njezina agencija imala bilo kakvog političkog pokrovitelja. U ekskluzivnom intervjuu za HTV Jurak tvrdi da je žrtva medijskog linča te da je sve radila po zakonu, a za Mladena Barišića, ravnatelja Carinske uprave, kaže da su dugogodišnji prijatelji. Jurak tvrdi i kako nikad nije izvlačila novac iz agencije kako bi se financirao HDZ.

"Barišić je moj dugogodišnji poznanik, ali nikako mi nije izravno ili neizravno sređivao poslove, niti je mogao sređivati natječaje", rekla je Jurak za HRT.

Nikakav reket

Poslove je, kaže, dobivala preko javnih natječaja i preporuka zadovoljnih klijenata koji su vidjeli kako radi. Uglavnom se bavila sređivanjem marketinškog prostora i nabavljanjem rabata za oglašavanje u medijima. "To rade apsolutno sve agencija, nama je u interesu dobiti što bolje uvjete i što bolje rabate. Od zarađenih novaca sam si adaptirala dio kuće, a ostatak je na mom računu, i to se lako može provjeriti", rekla je.

Nikad je, tvrdi, nitko nije ni pitao za ucjenjivanje medija. "Ja nisam PR agencija, nego poduzeće za tržišno komuniciranje, a dosad nikad nisam bila u kontaktu niti s jednim novinarom, pa se i ne može pričati o medijskom reketu koji sam navodno vodila", ispričala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atak

U razgovoru za Večernji list Jurak je demantirala glasine o svojoj ljubavnoj vezi s Barišićem, ustvrdila da je njena tvrtka većim dijelom poslovala s privatnim poduzećima, a u zadnjih nekoliko godina posao je procvjetao. "Prihodi su porasli razmjerno povećanju opsega poslovanja. Točni podaci dostupni su javnosti posredstvom FINA-e. Napominjem da mi nije jasno zašto se vrši atak na mene jer u državnim tvrtkama rade i druge agencije. Želim istaknuti kako nisam ništa nezakonito i nečasno radila te sam uvjerenja da će institucije ove države, u koje dakako spada i Uskok, to dokazati te zaštititi mene, moju obitelj i moje djelatnike od ovoga do sada nedoživljena nasrtaja na mene", rekla je ona.

Problematični poslovi

DORH i Uskok već tri mjeseca istražuju na koji je način tvrtka Fimi-media ugovarala poslove od milijunske zarade. Član Uprave Croatia osiguranja Damir Mihanović te još nekoliko sudionika famoznog sastanka iz 2007. godine, koji je vodio Ivo Sanader u prisutnosti bivšeg HDZ-ova rizničara i ravnatelja Carinske uprave Mladena Barišića, tvrde kako su upravo odbjegli premijer i Barišić sugerirali direktorima javnih tvrtki da za sve PR poslove angažiraju tvrtku Fimi-media Nevenke Jurak.

Sanader je jučer priopćenjem demnatirao navode Damira Mihanovića tvrdeći da je kao predsjednik Vlade održao na desetke sastanaka s gospodarstvenicima te da nikad nikome nije sugerirao s kojom PR agencijom treba poslovati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara