Petračeva majka: Života mi moje djece, nisam prijetila Miljušu

ZLATA PETRAČ, majka Hrvoja Petrača, osuđenika za otmicu maloljetnika, kazala nam je danas da je isključivo iz bijesa kazala da na novinara Dušana Miljuša treba poslati "bosančerose da ga istuku", no da joj sin ne da da to učini.

Novinar Miljuš nas je danas na bolesničkoj postelji na Rebru zamolio da pitamo majku Hrvoja Petrača zašto je uopće razgovarala sa svojim sinom o tome da ga pretuku, ako ništa nije mislila poduzeti. Sinoć su ga pretukli metalnim palicama na ulazu u njegov stan u Novom Zagrebu. A Zlata Petrač, koju su odgojili franjevci, o svojoj izjavi za portal Javno kaže - "to su bile samo riječi, Bog bi me kaznio da takvo što učinim".

"Rekao mi je da ništa ne treba raditi"

"Slažem se da zvuči kako zvuči, ali sa sinom o Miljušu nisam nikad govorila", kaže Zlata Petrač, dodajući da je o novinarima razgovarala sa sinom zadnji puta prije dvije godine kada je ovaj bio na Remetincu.

"I to sam ga ispitivala je li dobro - psihički i fizički i mogu li ja nešto učiniti za njega, jer nisam ni ja blentava i imam svoje veze. Ne mogu točno reproducirati što smo razgovarali, ali samo sam mu htjela pomoći. A on je rekao da treba sačekati i da će istina o njemu izaći na vidjelo. Da ništa ne treba raditi", kaže majka Hrvoja Petrača.

"Držim Miljušu fige"

Možda se, kaže Petračeva majka, netko okoristio tom njezinom izjavom kako bi to išlo "na njen račun", ali ne želi se baviti takvim nagađanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na život svoj i svoje djece se kunem, da nisam imala svoje prste u ovome što se dogodilo Miljušu, iako sam bila bijesna kada sam ono govorila. Držim mu fige da što prije ozdravi, a možemo i kavu popiti, možemo se i posvaditi, ali neka zna da ja nisam imala veze s tim", kaže Zlata Petrač.

Kako kaže i sam Dušan Miljuš, lista osumnjičenih nalogodavaca za napad na njega, nakon dvadeset godina pisanja o krim miljeu, je prilično duga. On nije htio govoriti na koga sumnja, no mediji spominju sina Zlate Petrač zbog njegovih tekstova novijeg datuma, koji se tiču ubojstava i kriminala koje je počinio njegov tjelohranitelj Trpimir Jandrek, sa čijom se bandom povezuje ubojstvo Marka Sliška.

> U ovakvoj Hrvatskoj teško je odrediti gdje počinje podzemlje, ali zna se da počinje - previsoko

> "Napad na Miljuša svima nam je poruka o snazi neustrašivog podzemlja"

> Miljuš: Nije bitno tko me pretukao, zanima me tko stoji iza napada!

A.B.
Foto: Index, AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara