Policijskom akcijom zaplijenjena droga u vrijednosti 120.000 kuna i uhvaćeno 11 osoba

Tekst. I.Ka.
Foto: MUP

U POLICIJSKOJ akciji dovršeno je višemjesečno kriminalističko istraživanje zbog zloporabe droga u kojoj je uhvaćeno 11 osoba.

Uhićeno je ukupno 11 hrvatskih državljana starosti od 22 do 55 godina koji prebivaju na zagrebačkom području i zaplijenjeno ukupno 150,1 gram kokaina, 110,6 grama heroina, 21,0 grama amfetamina, 51 tableta heptanona i 1,8 marihuane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utvrđeno je da je 40-godišnji osumnjičenik nabavljao veće količine heroina i kokaina i skrivao ih u iznajmljenoj garaži u Novom Zagrebu. Muškarac je osobno ili preko 36-godišnjeg muškarca vršio daljnju prodaju droge, koju je zbog daljnje preprodaje u najvećem dijelu kupovao 55-godišnji osumnjičenik. U pretresu stana  pronađeno je 50 grama heroina, digitalna vaga, pištolj, a u autu još pet grama heroina. Među uhićenima su i dvije žene, a deset ih je od prije poznato policiji. Policija je podnijela 12 kaznenih prijava.

U istrazi pretereseno je ukupno 7 stanova i 4 osobna automobila i garaža. Vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na 120.000 kuna, dok u uličnoj preprodaji ona dostiže i znatno viši iznos.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara