Premijer Sanader osobno jamči vlasnička prava izbjeglim Srbima

HRVATSKI premijer Ivo Sanader izjavio je za beogradski Radio B92 da osobno jamči svim izbjeglicama vlasnička prava, a da Vlada razmatra mogućnosti za rješavanje problema oko priznavanja stanarskih prava Srbima izbjeglima iz Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U ekskluzivnom intervjuu za Radio B92, koji će biti u cijelosti emitiran u utorak ujutro, premijer Sanader je istaknuo da je problem stanarskih prava složen, ali da vjeruje da se može riješiti do kraja lipnja, kad ističe rok za iseljenje onih Hrvata koji se nalaze u srpskim stanovima i kućama.

"Problem je što niti te ljude ne možemo pustiti na ulicu", kazao je premijer Sanader: "Neupitno je pravo vlasništva. Svi oni koji su vlasnici kuća ili stanova imaju potpuno pravo i hrvatska država će osigurati da se oni mogu vratiti, ali istovremeno ćemo osigurati - i to je ono što je novo u našem pristupu - i za ove ljude, Hrvate, koji žive u tim zgradama, stanovima i kućama, pitanje njihovog smještaja, jer ne možemo dopustiti da završe na ulici. To je humanitarno pitanje", rekao je hrvatski premijer. "Kao što je neupitno pitanje vlasništva, koje ja uopće neću dopustiti da bilo tko dovodi u pitanje, tako je neupitno i to da tim ljudima moramo naći alternativni smještaj", dodao je on.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara