Prihvaćen proračun Grada Zagreba za 2008.; proračunski trošak 7,350 milijardi kuna

NA DANAŠNJOJ je gradskoj skupštini prihvaćen prijedlog proračuna Grada Zagreba za 2008. godinu u iznosu od 7,350 milijardi kuna. Unatoč kritici oporbenih zastupnika da je proračun "prenapregnut", proračun je prihvaćen većinom glasova.

Proračun je podržalo 28 zastupnika koalicije koju vodi SDP, HSP je bio suzdržan, HNS-ovi zastupnici nisu bili u vijećnici tijekom glasovanja, a HDZ je bio protiv.

U raspravi je, naime, HDZ-ovka Katarina Fuček ustvrdila kako nije u redu da se prvo raspravlja o proračunu za 2008., a zatim o rebalansu za ovu godinu. Ta rasprava time, kako je kazala, postaje "lanjski snijeg". Dodala je kako Grad s jedne strane daje široka socijalna prava, primjerice besplatne ZET-ove karte, a s druge strane povisuje cijene komunalnih usluga. "Gdje je tu filozofija dobrog gospodara", upitala je.

"To je umjetnost rasporediti, koliko god su svima puna usta da Zagreb ima veliki proračun", kazao je Kojić, misleći na proračun.

Socijalni programi, započeti projekte, poštivanje kolektivnih ugovora, podmirenje kreditnih obveza i financiranje novih programa i projekata bit će prioriteti potrošnje, naglasio je pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić.

Na sjednici je prihvaćen i rebalans proračuna od 500 milijuna kuna namijenjenih Gradskom uredu za prostorno uređenje. Najveći dio novca za rebalans namaknut će se prihodima od prodaje poslovnih objekata.

R.I.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara