Pročelnik Zavoda za dijalizu na Rebru dao ostavku zbog nesavjesnog liječenja pacijenata!

Tekst: J.C.
Foto: nefrologijadanas.org

PROČELNIK Zavoda za dijalizu KBC-a Rebro dr. Petar Kes danas je podnio ostavku nakon što je Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva utvrdila brojne nepravilnosti u toj bolnici. Istraga je pokrenuta nakon brojnih žalbi pacijenata, te je utvrđeno kako Zavod za dijalizu doista nije pružao pacijentima odgovarajuću zdravstvenu njegu.

Istragom je utvrđeno kako su rezultati dijalize prikazivani boljima nego što su zaista bili, kao i da je dijaliza nekontrolirano i neselektivno intenzivirana i da su pacijenti bili izloženi neadekvatnoj korekciji anemije. Dr. Kes je odbacio sve optužbe za nesavjesno liječenje, ali pod pritiskom ministra zdravstva Darka Milinovića danas je ipak morao podnijeti ostavku.

"Primio sam jutros od ravnatelja Reinera nalaz Stručnog povjerenstva i o njemu ću se očitovati tokom dana – odgovorit ću na sve navedene tzv. stručne primjedbe i siguran sam da svoj posao radim izvanredno te da savjesno liječim svoje pacijente", kazao je u razgovoru za tportal dr.Kes prije nego je podnio ostavku.

Dr. Kesa za nesavjesno liječenje bolesnika je optužio i predsjednik Udruge dijaliziranih i transplantiranih bubrežnih bolesnika KBC Zagreb – Rebro Jozo Lončar koji je poručio kako pacijente zanimaju samo njihovi nalazi i zdravlje, a ono je zbog dr. Kesa ugroženo. Lončar je podsjetio kako su se pacijenti Rebra na Zavod za dijalizu počeli tužiti odmah nakon što je dr. Kes postao pročelnik Zavoda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara