Prosvjed na Britancu: Hoće li Kava Tava i ostali objekti zaista biti uklonjeni?

Prosvjed na Britancu: Hoće li Kava Tava i ostali objekti zaista biti uklonjeni?

Screenshot: Facebook

DANAS je na Britanskom trgu u 12 sati održan prosvjed zbog navodne odluke Grada Zagreba da s ovog trga makne sve štandove i kućice.

Podsjetimo, nakon što je vlasnik bistroa Kava Tava objavio da Grad želi ukloniti sve bistroe s Britanca, vlasnici su pokrenuli peticiju i organizirali prosvjed, a brojni građani potpisali su peticiju protiv uklanjanja objekata s Britanca.

Ipak, kako doznajemo, navodi da će svi objekti biti uklonjeni s Britanca nisu točni, već će biti uklonjeni samo oni koji ne ispunjavaju tehničke uvjete - tehnički su uvjeti bili da se ne može prodavati lako kvarljivu robu, a još jedan problem koji je postojao od početka je činjenica da Kava Tava nema WC. Također doznajemo da bistro Kava Tava vjerojatno ni neće biti uklonjen, kao i da navodi o izgradnji podzemne garaže nisu točni-

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da će se pojedini objekti uklanjati potvrdili su i iz Zagrebačkog holdinga, napominjući da se ova odluka odnosi samo na one objekte koji prodaju lako kvarljivu robu u neadekvatnim uvjetima, pri čemu se dovodi u pitanje njena zdravstvena i sanitarna ispravnost te ugrožavanje zdravlja kupaca.

"Budući da je provedenim nadzorom utvrđeno kako dio zakupaca na tržnici ne poštuje odredbe ugovora sklopljenih s Tržnicama Zagreb, a odnosi se na prodaju lako kvarljive robe u neadekvatnim uvjetima pri čemu se dovodi u pitanje njena zdravstvena i sanitarna ispravnost te ugrožavanje zdravlja kupaca, Tržnice Zagreb su donijele odluku kako takvim zakupcima neće biti produžen ugovor o zakupu nakon 1. srpnja", ističu u Zagrebačkom holdingu.

Napominju kako su ti zakupci već ranije upozoreni te da su na vrijeme dobili pismenu obavijest o nemogućnosti produžetka ugovora s Tržnicama Zagreb, a sve u cilju zaštite zdravlja kupaca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara