Puhovski: Karamarko neće micati Crnoju jer mu je važan zbog uloge ideologijskog strašila

Puhovski: Karamarko neće micati Crnoju jer mu je važan zbog uloge ideologijskog strašila

Foto: FAH

POLITIČKI analitičar Žarko Puhovski za Index je komentirao afere novog ministra branitelja Mije Crnoje i reakcije HDZ-a i Bože Petrova.

Kazao je kako HDZ neće smijeniti Crnoju jer im je potreban da "plaši drugu stranu".

"Karamarko je izgubio čitav niz mjesta u vladi na koja je računao pa je kao monetu za potkusurivanje radikalne desnice morao ubaciti dvojicu radikala u Vladu tj. Crnoju i Hasanbegovića.

Crnoja otpočetka imao ulogu ideologijskog strašila, on je Karamarku jako važan i neće ga micati ako ne budu baš jako pritisnuti, ne zato što je važan zbog funkcije, nego zato što je Crnoja efektan i plaši drugu stranu", rekao je Puhovski.

Dodaje kako Karamarko još misli da je šef oporbene stranke i zaoštrava svjetonazorski sukob da ne bi ispalo da je dolaskom na vlast prihvatio ono što vlast inače radi - pripitomljuje radikale.

"Karamarko nema na raspolaganju korupciju da smiri ljude kao Sanader 2004.

On mora umjesto prekida radikaliziranja u javnom prostoru, ostaviti neku nišu za radikale i za tu nišu su zaduženi Crnoja i Hasanbegović ili kako već kažu karacnoja.

On mu je jako važan, oni će ga pokušati obraniti, koliko god bude moguće unatoč raznim stvarima kao što su adresa i nasilje", rekao je Puhovski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Orešković neodgovoran, a MOST neće ništa učiniti"

Za Petrova koji je izjavio neka Crnoja sam odluči hoće li odstupiti rekao je kako je to logika koalicije, te da unatoč tome što oni to ne priznaju HDZ i MOST svaki dan pokazuju da jesu u koaliciji.

"Zbog tih koalicijskih napetosti ne mogu jednoznačno reagirati u stvarima koje su jednostavne", kazao je Puhovski.

Na kraju je dodao kako postoji čitav niz stvari koje nisu omele HDZ.

"Sjetimo se kako se HDZ nije dao omesti ni s nekim drugim kandidatima koji su optuženi za nepotizam, pa za ugošćavanje prve hrvatske obitelji o gradskom budžetu pa neće se dati omesti ni oko ovog ako bude nekog jačeg pritiska", kazao je Puhovski.

Dodao je još kako uz sve to "imamo za premijera osobu koja je pokazala punu supstancu neodgovornosti u komunikacijskom smislu".

"Orešković je pokazao da ne odgovara na pitanja ni u parlamentu ni na intervjuima, a sve novinarke prema njemu su se majčinske pokazale, a on opet nije odgovarao na pitanja.

Dakle ako imamo neodgovornog premijera, HDZ koji ima razloga držati Karacrnoju i MOST koji zbog napetosti neće ništa učiniti teško da će se neke stvari promijeniti ako se još neki skandal ne pojavi", rekao je Puhovski.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara