Puhovski: Svakome tko ga zna, huligan Milanović je nemoguć za suradnju

Puhovski: Svakome tko ga zna, huligan Milanović je nemoguć za suradnju

Foto: FAH

U EMISIJI Hrvatskog radija "Intervju tjedna" gostovao je politički analitičar Žarko Puhovski koji je govorio o preslagivanju, ne u Vladi, nego na političkoj sceni uoči parlamentarnih izbora. 

Prema posljednjim podacima ankete pokazuju da SDP ima prednost od 10% u odnosu na HDZ, u HDZ-u slijede izbori za predsjednika stranke, građani će na izbore po svemu sudeći 11. rujna, Vlada koja bi trebala obavljati tehničke poslove, prema mišljenju mnogih, izlazi izvan svojih ingerencija...

"Nama građanima eksperiment nije bio potreban, ni znatnom dijelu političkih aktivista, međutim bio je potreban HDZ-u jer su očajnički pokušali stvoriti privid da su pobijedili na izborima na kojima zapravo nisu pobijedili. Nakon toga su očajnički pokušali spriječiti da bude osramoćen njihov predsjednik, a nakon toga su sami osramotili svojeg predsjednika i sada smo opet na početku - oni biraju novog predsjednika, a mi biramo novi parlament, rekao je Puhovski na upit je li ovaj cijeli eksperiment s Vladom MOST-a, HDZ-a i stručnim premijerom uopće bio potreban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje može li MOST sa sebe skinuti odgovornost za to, Puhovski je kazao: "Most se prema mom sudu temeljito osramotio prvo onim glasovitim potpisom kod javnog bilježnika da neće raditi koaliciju, pa su onda koaliciju nazvali drugim imenom, suradnjom. Pa to onda nije, kao, bila koalicija.

"MOST se pošteno osramotio"

Most se najprije dogovorio sa SDP-om, pa se onda javio sisački biskup da time nije zadovoljan, pa su se odgovorili sa SDP-om, pa su se dogovorili s HDZ-om", napomenuo je.

"Svakome tko ga zna, Zoran Milanović je nemoguć za suradnju. On nije bio ništa bolji ni lošiji tjedan dana prije ili tjedan dana poslije. On se ponašao jednako huliganski, što je njegov zaštitni znak oduvijek - katkad mu uspije, a katkad ne. Tako da ja mislim da se to nije promijenilo. Ono što se promijenilo je da ih je gotovo prokleo najdesniji, u oštroj konkurenciji desnih biskupa u Hrvatskoj", rekao je. 

Kazao je i da je Most krenuo u razgovore sa SDP-om jer je znatan dio njihova biračkog tijela bio više lijevo orijentiran i oni su taj pritisak osjećali. Dio njihovih zastupnika je bio tako orijentiran, kazao je između ostalog Puhovski u "Intervjuu tjedna".  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara