Robert Fico: Hrvatska je najbolji kandidat za ulazak u EU i NATO

SLOVAČKI premijer Robert Fico, tijekom jučerašnjeg sastanka u Bratislavi sa hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom, izjavio je kako je Hrvatska "jedan od najboljih, ako ne i najbolji, kandidat za pristupanje Europskoj uniji i NATO-u", prenosi The Slovak Spectator.

Fico je na konferenciji za novinare održanoj nakon sastanka sa Sanaderom rekao kako Zagreb ima punu podršku Bratislave kad je riječ o pristupanju EU i NATO-u te kako su, politički gledano, Hrvatska i Slovačka u jako dobrim odnosima.

Sanader je tijekom svog posjeta Bratislavi isticao svoj optimizam vezan uz ulazak Hrvatske u ta dva saveza, ponovno napominjući kako u idućoj godini očekuje pozivnicu za NATO te završetak pregovora sa EU, a ambiciozno je istaknuo kako Hrvatsku već 2009. godine vidi kao članicu EU.

Osim o političkim, Fico i Sanader su raspravljali i o gospodarskim temama, poput paneuropskog naftovoda, sudjelovanja Hrvatske u slovačkoj autoindustirji, izgradnji autocesta i turizmu.

Danas će se Sanader sastati sa slovačkim predsjednikom Ivanom Gašparovičem te Mikulašem Džurindom, bivšim premijerom i šefom slovačke opozicijske Demokratske i kršćanske unije (DKU).

I.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara