Salih Fazlić: Sanader preko Lončarića i Bajića vrši pritisak na mene

UMIROVLJENI policajac Salih Fazlić osumnjičen da je posredovao u nabavljanju lažnih putovnica za Petrača i Gotovinu tvrdi kako premijer Sanader preko Damira Lončarića i Mladena Bajića vrši na njega pritisak da kaže kako je odvjetnik Pedišić naručio lažne putovnice.

Bivši šef OA-e Damir Lončarić je Fazliću rekao kako će ostati bez svega ako to ne napravi, a u slučaju da ga posluša, mogao bi dobiti gradski stan. "Rekao je da moram pomoći, jer da će njemu Carla Del Ponte zabraniti ulazak u Europu" – rekao je Fazlić za Jutarnji list dodavši kako se time želi pokazati Haagu da Hrvatska radi na hvatanju Gotovininih pomagača.

Lončarić je pak u srijedu na Županijskom sudu rekao kako ne zna ništa o lažnoj putovnici, ali je ispričao kako je informacije o tome dobio od Fazlića prije godinu dana. On mu je navodno ispričao kako je Katavić na zahtjev odvjetnika Pedišića i uz njegovo (Fazlićevo) posredovanje izradio lažnu putovnicu, međunarodnu novinarsku iskaznicu i vozačku dozvolu za Gotovinu na ime Kristijan Horvat. Te podatke je Lončarić, kako je sam rekao, proslijedio svim nadležnim tijelima u RH i stranim agencijama s kojima su surađivali u slučaju Gotovina.

Jutarnji list također saznaje iz pouzdanih izvora kako su se 2001. godine kada se, nakon ubojstva Vjeke Sliška, Petrač skrivao u inozemstvu, s njim u Italiji sastali tadašnji ravnatelj policije Ranko Ostojić, šef Obavještajne agencije Damir Lončarić i njegov šef operative Saša Perković.

U medijima se špekuliralo kako su visoki dužnosnici Petraču nosili krivotvorenu putovnicu, međutim, kako je Petrač tu putovnicu dobio tek godinu dana kasnije, razlog susreta je bio drugi. Susret je navodno dogovoren zbog prijetnji članovima Petračeve obitelji nakon Sliškova ubojstva.

Ostojić i Lončarić su rekli kako nemaju nikakve veze s Petračevom putovnicom, ali su za Jutarnji list dodali kako ne mogu komentirati informaciju da su se s njim susreli.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara