Sanader: EU i Gotovina nemaju veze jedno s drugim

PREMIJER Ivo Sanader, na upit kako tumači pad potpore građana ulasku Hrvatske u Europsku uniju, koji je prema ispitivanju jednog dnevnog lista prvi puta pao ispod 50 posto, odgovorio da se "EU u javnosti poistovjećuje sa slučajem generala Gotovine".

"To jedno s drugim nema veze, iako izručenje generala Gotovine jest uvijet za početak pregovora o pristupanju EU", rekao je Sanader. "Europska je unija budućnost Hrvatske i ona nema alternative", dodao je premijer.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarski upit kako komentira učestalo postavljanje plakata s likom generala Gotovine i porukama protiv Vladine politike, s obzirom da je jedan protekloga dana postavljen i u Splitu, premijer Sanader odgovorio je kako ne zna da su se i u Splitu pojavili takvi plakati. "Treba istaknuti da cijelu tu situaciju oko generala Gotovine ne smijemo politizirati", dodao je.

"Hrvatska stoji pred ozbiljnom odlukom Europske unije kada treba započeti pregovore i sve moramo napraviti da oni zaista i počnu 17. ožujka. Oni koji rade protiv tih pregovora rade protiv Hrvatske", poručio je premijer Sanader.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara