Sanader: HDZ otvoren za suradnju sa strankama centra i desnog centra

TREBA pričekati objavu izbornih rezultata, HDZ je otvoren za suradnju sa strankama centra i desnog centra, rekao je danas predsjednik HDZ-a Ivo Sanader odgovarajući na novinarsko pitanje hoće li poslije izbora ponuditi suradnju i HSS-u.

Bit ćemo najjača stranka, ne znamo s koliko posto glasova, ustvrdio je Sanader dodajući kako neće biti trijumfalizma.

Osudio je slanje prijetećih pisama stranačkim čelnicima među kojima je pismo dobio i predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić naglasivši da policija treba pronaći počinitelje i kazniti ih.

To je nedemokratsko ponašanje, no mislim da neće bitnije utjecati na Tomčićevu odluku, rekao je Sanader.

Na traženje novinara komentirao je istraživanje javnog mnijenja i rekao da je snažan rast HDZ-ova rejtinga rezultat vraćanja vjerodostojnosti stranke koja je konsolidirana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Suočili smo se s vlastitim pogreškama i birači to cijene i mislim da je to najveći dobitak za stranku i hrvatsku politiku uopće", rekao je Sanader.

Po njegovima riječima HDZ bi na predstojećim izborima mogao osvojiti oko 35 posto glasova.

Novinarima je predstavljen i Etički kodeks za članove HDZ-a u obnašanju javnih dužnosti i u stranačkom radu, koji je donio Središnji odbor stranke. Kodeks je donesen i radi vraćanja vjerodostojnosti u hrvatsku politiku i institucije, rekao je Sanader rekavši da će ga se morati pridržavati svi stranački dužnosnici na svim razinama, a nepridržavanje će biti sankcionirano isključenjem iz stranke.

Kodeks uključuje i odredbe Zakona o sprječavanju sukoba interesa, a u njegovoj izradi konzultirani su i dokumenti Europske pučke stranke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara